De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

2016 - Zonovergoten recordeditie

Na vier maanden van regen en kou klaarde de hemel net op tijd op voor onze zevende editie. Oef! De 3942 fietsers uit 702 teams (onder wie 116 solofietsers) fietsten vier dagen in ware zomertemperaturen. Samen zamelden ze 3.510.000 euro (opnieuw een record!) in voor onderzoek naar combinatietherapieën.

De trofee voor de langste erehaag werd voor de vijfde keer uitgereikt. Voor het eerst ging die naar een middag in West-Vlaanderen. Torhout haalde het met 3465 toeschouwers nipt voor Mol. Net als de twee andere middagsteden Tienen en Eeklo zorgden zij vier dagen naeen voor een onvergetelijke ontvangst van onze fietsers.

Meters Goedele Wachters en Linde Merckpoel en peters Otto-Jan Ham en Sioen maakten met enorm veel enthousiasme deel uit van onze 1000 km-familie. Beide peters fietsten trouwens de volledige 1000 km. Sterk!

De campagne '1000 km in hun naam' kon tot slot op veel bijval rekenen bij de fietsers en supporters. Iedereen kon een button laten maken en opspelden met daarop de naam van de persoon aan wie ze hun 1000 km opdroegen. De buttons werden ontworpen door cartoonisten Jonas Geirnaert (bekend van onder meer Kabouter Wesley), Zaza (huiscartoonist van De Standaard) en Ilah (bekend van Cordelia). Maar liefst 3102 buttons werden aangemaakt. Met de namen creëerde Gentenaar Boccanegra tot slot een prachtig kunstwerk, dat werd onthuld tijdens het slotfeest.

 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.