De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

2017 - Warm, in alle betekenissen van het woord

De achtste editie van onze 1000 km voor Kom op tegen Kanker was er opnieuw eentje om in te kaderen. Maar liefst 817 teams trapten samen tegen kanker en zorgden voor een recordbedrag van 4.085.000 euro voor klinisch onderzoek. De 4316 fietsers legden hun kilometers af in absoluut zomerweer. Er reden 3338 mannen mee, waarvan 114 solo. De dames waren met 978, waarvan 13 solo. Knap werk!

Voor de zesde keer werd de trofee van de langste erehaag uitgereikt. Het Limburgse Bocholt haalde het met 2832 hevige supporters nipt voor Ninove (2731). De sfeer en het onthaal waren er onvergetelijk, net als in de twee andere middagsteden Bornem en Ingelmunster. 

Meters Goedele Wachters en Eva De Roo en peters Bart Van Avermaet en Jan Paternoster (die de 1000 km solo aflegde) genoten het hele hemelvaartweekend met volle teugen. De campagne '1000 km in hun naam' werd voor het tweede jaar op rij erg gesmaakt, met 4336 aangemaakte buttons. De passages door de Waaslandtunnel, over het testcircuit van Ford in Lommel en door de Ghelamco Arena toverden veel glimlachjes op de gezichten.

 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.