De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

2019 - Tiende verjaardag in stijl

Wow! De verjaardagseditie van de 1000 km zorgde voor heel wat vlinders in onze buiken en kippenvel op onze armen. 5,7 miljoen euro is het ongelofelijke bedrag dat de 1140 fietsteams en hun achterban inzamelden om kankeronderzoek te steunen.

Voor het eerst reed er een peloton over internationale wegen richting Mechelen. 101 solofietsters vertokken vanuit Lyon en sloten in het sfeervolle Oudenaarde, de laatste middagstad, aan bij de nationale pelotons. Diest won de trofee voor langste erehaag. 2226 supporters vormden er een erehaag voor de 1000km-pelotons. Samen met de swingende, muzikale omkadering en de zomerse temperaturen zorgden ze voor een ongelofelijke sfeer op zaterdagmiddag. Al moesten middagsteden Antwerpen en Zedelgem niet onderdoen! Ook daar werden de pelotons met heel veel liefde, applaus en belgerinkel onthaald.

Cath Luyten, Karolien Debecker, Peter Van de Veire, Klaas Delrue en Maarten Vangramberen kleurden deze jubileumeditie niet alleen met hun enthousiaste meter- en peterschap. Ook met kersvers vaderschap! Want we zullen niet snel vergeten hoe we Peter Van de Veire uit het peloton hebben moeten laten ontsnappen richting het ziekenhuis, voor de geboorte van zijn zoontje Lex Van de Veire.

 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.