De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Bernstein meets Broadway

08 oktober 2019 19:30

Sopraan Hanne Roos en pianist/componist Jeroen D’hoe duiken in het wonderlijke Broadway-songbook van Leonard Bernstein en laten het bruisende New York van vorige eeuw herleven!

Naast Bernsteins geliefde songs uit onder andere West Side Story of Candide, komen ook enkele van zijn ‘klassieke’ liederen ('I Hate Music', ‘A Simple Song’ ...) aan bod, maar daarnaast horen we ook een aantal songs van tijdgenoten zoals George Gershwin (‘Summertime’) en Cole Porter (‘I Hate Men’) die de jonge Bernstein inspireerden en de Broadway-musical mee vorm gaven, maar ook hedendaagse componisten die in deze stijl schrijven.

Bernstein liet musical, opera en jazz moeiteloos versmelten tot een unieke cross-overstijl waarmee hij de Broadway-musical naar een hoger niveau tilde. En laat dát nu net de sterkte zijn van sopraan Hanne Roos, die moeiteloos schakelt tussen opera, musical, jazz, in haar stemgebruik! Schijnbaar zonder enige moeite zingt ze meer dan 90 minuten non-stop de ene na de andere song, en acteert daarbij nog heel expressief, als een vis in het water in deze productie!

Mooie songs, bekend in de oren, heel wat emotie, afgewisseld met heel humoristische songs en een naadloze wisselwerking tussen pianist en zangeres, kortom, een avond om heerlijk achterover in uw stoel van te genieten en met een brede glimlach de zaal te verlaten!

Na een uitverkochte première in de Stadsschouwburg in Leuven gaat dit duo op tour door Vlaanderen, dus het uitgelezen moment om ze bij ons aan het werk te zien!

Zin in een muzikaal voorproefje ...? Check hier de song 'The girl in 14G' op het YouTube kanaal van Jeroen D'hoe en laat je meteen overtuigen van deze absolute topklasse!

In de pers (artikel Subcultuur 14/03/2019):

“Sopraan Hanne Roos glanst in een repertoire dat haar op het lijf geschreven lijkt en pianist Jeroen D’hoe hult Roos’ stem in een walm van kleurrijke akkoorden. Doorheen elk lied toont Roos een onfeilbaar begrip van stijl en de daarbij horende expressie.

Haar vertolking is erg dynamisch en presenteert de emotie van de muziek zowel in de kleur van haar stem als in de energieke schwung van haar bewegingen.”

artikel in CLUB KULTUUR

artikel in KLASSIEK CENTRAAL

Nog even dit ... De volledige opbrengst van dit evenement gaat integraal naar ons "Kom Op Tegen Kanker"-team waarmee we ook dit jaar onderdeel zijn van het overkoepelende MJR-team. We willen jou dan ook nu al heel erg danken voor deze bijzondere bijdrage!

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.