De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

"DAAR MAG JE NIET AAN DENKEN"

25 januari 2023 20:00

Moeder en dochter (gespeeld door Chris Lomme & Simone Milsdochter) proberen te praten over datgene waar je niet over praat. Waar je zelfs niet aan mag denken. Hun woorden zoeken liefdevol botsend een weg door twijfels, verlangens en verdriet — om uit te komen bij dat wezenlijke onderdeel van ieders leven: het einde en wat er daarna gebeurt.

Het einde van het leven hoort bij het leven zelf. Net als onze nalatenschap. Want wat we nalaten in ons testament, toont hoe we in het leven staan.

Mag je daaraan denken? Waarom wel of waarom niet? En hoe doe je dat dan? Hoe praat je erover? Hoe vind je er de juiste woorden voor? Daar gaat het over in de eenakter Daar mag je niet aan denken en het praatcafé erna.

Met praatcafé!

De voorstelling maakt de tongen los. Voor wie wil nakaarten bij een glaasje cava (inbegrepen in prijs) of vragen heeft over nalaten en voortleven, is er aansluitend op de voorstelling een praatcafé in aanwezigheid van de notarieel juristen van Kom op tegen Kanker, die elke dag mensen begeleiden die een goed doel in hun testament willen opnemen en vaak met duizend- en-één vragen zitten.

De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar Kom Op Tegen Kanker!

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.