De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Eenmaal, andermaal ...

De Vriendinnen van het Snelle Wiel namen al drie keer deel aan de 1000 km. Een succesvolle veiling van authentieke oude wielertruitjes zette hen eind september 2013 al een flink stuk op weg naar hun 5000 euro startgeld voor de editie 2014.

De Vriendinnen fietsten in 2013 de 1000 km in zelfgemaakte retrotruitjes. ‘Onze truitjes vielen echt op’, vertelt Saskia Nauwelaerts. ‘Ze trokken ook de aandacht van een liefhebber van alles wat met retrowielrennen te maken heeft. We raakten aan de praat, en hij raadde ons aan eens contact op te nemen met Robert Bauwens, een ex-masseur die jarenlang de grootste wielrenners heeft gemasseerd. In al die jaren kreeg Robert enorm veel truitjes en die heeft hij allemaal bijgehouden. Die van de grootste renners houdt hij natuurlijk voor zichzelf, maar hij heeft er ons een 40-tal verkocht aan een heel mooie prijs.’

De truitjes waren vervolgens een van de grootste attracties op Bazaar Bicyclette, een rommelmarkt voor fietsspullen op het De Coninckplein in Antwerpen. Saskia: ‘We hadden op voorhand flink reclame gemaakt, en Olivier Schalbroeck, de vaste stem van de 1000 km, aangezocht om de veiling te leiden. Het was een geweldig succes, zowel qua sfeer als qua opbrengst. Dat Robert van ieder truitje had bijgehouden wie het had gedragen, maakte de waarde van de truitjes natuurlijk nog groter. We hadden ook truitjes met handtekening gekregen van triatleet Simon De Cuyper en profwielrenner Frederik Willems, en ter plaatse heeft een andere liefhebber spontaan zijn retrotruitje aan ons afgestaan. Dat truitje alleen al ging voor 100 euro onder de hamer. De veiling heeft ons uiteindelijk 1300 euro opgebracht. Echt fijn om onze campagne zo te starten.’

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.