De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Elodie Ouedraogo: Kanker maakt het hele gezin ziek'

Sporten voor een hoger doel. Zo omschrijft Elodie Ouedraogo de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Als meter fietst ze tijdens het hemelvaartweekend mee om het kankeronderzoek te steunen. Motivatie is alvast met hopen aanwezig. Elodie weet namelijk heel goed waarom ze mee haar schouders onder de 1000 km wil zetten.

‘Als iemand in je directe omgeving kanker krijgt, is dat een heel zwaar kruis om dragen. Niet alleen voor de persoon die ziek is, ook voor de omgeving. Kanker maakt eigenlijk het hele gezin ziek. Dat merkte ik toen mijn vader kanker kreeg’, vertelt ze. ‘Ik ben er zelf van geschrokken hoe zwaar het is om dat proces samen met iemand met kanker te beleven. Dat wordt soms onderschat.’

Elodie wil daarom niet alleen kankerpatiënten zelf, maar ook hun naasten een groot hart onder de riem steken. ‘Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Als je er zelf in je nabije omgeving mee bent geconfronteerd, herken je die verhalen keer op keer. Dat gevoel blijft toch altijd een beetje hangen. Bij ons is het jammer genoeg slecht afgelopen, mijn vader is overleden, maar ik wil absoluut nog andere mensen kunnen helpen’, aldus Elodie. ‘De wetenschap staat al ver, maar het is belangrijk dat kanker in de toekomst nog beter kan worden behandeld. Dat zou veel leed wegnemen. Dus, we gaan er gewoon voor gaan, voor die 1000 km!’

Partner in crime Jeroom kondigden we eerder al aan als peter van de 1000 km, dus kijk zeker uit naar dit olijke duo op de fiets.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.