De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Ex-vicewereldkampioene Patsy Maegerman: ‘De 1000 km doet je nadenken’

Wisten jullie dat er al voor het tweede jaar op rij een voormalig vicewereldkampioene meefietst met de 1000 km voor Kom op tegen Kanker? En niet de eerste de beste. Patsy Maegerman werd tweede op het wereldkampioenschap voor profrensters in 1994. Voor het Gent-Wevelgem Cycling Team fietst ze dit jaar van Heers naar Mechelen.

‘Het organiserend team achter Gent-Wevelgem is altijd klaar voor een uitdaging’, vertelt Patsy, die zelf koersdirectrice is van de vrouwenwedstrijd van Gent-Wevelgem. ‘Vorig jaar namen we voor het eerst deel met een team, en dit jaar hebben we er al twee. Zelf wilde ik ook heel graag meedoen. Ik heb het geluk gehad dat ik in mijn directe omgeving nog niet met kanker ben geconfronteerd, maar dit evenement is gewoon erg belangrijk voor een enorm aantal mensen. Als iedereen een klein beetje kan bijdragen, dan vormen we samen een groot geheel en dus ook een grote steun.’

‘De sfeer onderweg is heel apart, en je wordt er echt in meegesleept’, aldus Patsy. ‘Er worden direct verhalen verteld, en dat doet je nadenken tijdens de rit. Dat is ook de sterkte van dit concept, namelijk dat je even stilstaat bij het leven, bij de toekomst … Meefietsen om de hoop te vullen is hier niet de bedoeling.’

Volgend jaar hoopt Patsy er dus zeker weer bij te zijn. En dan gaat ze weer op zoek naar de zwaarste rit in het 30 km/u-peloton. ‘Ja, dat competitieve zit er nog altijd wel diep ingebakken’, lacht ze.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.