De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Hugs for Charity

‘Hugs for charity’, zo eenvoudig en tegelijk hartverwarmend kan een inzamelingsactie zijn. Om het startgeld in te zamelen voor hun twee teams hielden de mensen van Brussels Airport Company een knuffelactie. In ruil voor 1 euro kregen voorbijgangers in de vertrekhal van de luchthaven een knuffel. Enkele uren knuffelen leverde op één dag 450 euro op. 

‘We zijn onder het bord met de vluchtaankondigingen in de vertrekhal gaan staan’, vertelt Sonja Gehlen, die alles coördineert voor de teams. ‘Daar passeren veel mensen, om te zien of hun vlucht op tijd is en waar ze hun bagage kunnen droppen. We waren ook verkleed als SpongeBob, Smurf, draak … om nog extra de aandacht te trekken.’

‘Het was echt wel leuk om te doen, maar ook niet te onderschatten’, gaat Sonja verder. ‘Het was niet zo makkelijk verdiend als het lijkt. We moesten de mensen altijd aanspreken, op het goede doel wijzen, stimuleren om een euro, of twee, uit hun jas te halen. Het is een beetje zoals op een markt staan en je producten verkopen. Na twee uur ben je dan wel ook moe. Daarom stonden we er ook telkens met twee of meer, en werkten we in “shifts” van gemiddeld twee uur.’

‘Maar zoals gezegd: het was superleuk’, aldus Sonja, die met haar collega’s nog verschillende andere inzamelacties doet (verse soep op maandag, een quiz, een speelgoed- en vintageverkoop, Italiaanse pakketten, wafelverkoop, een stadswandeling met gids ….). ‘Verrassend hoe blijgezind mensen worden van een knuffel voor Kom op tegen Kanker. Ook al zag je veel mensen twijfelen of ze nu zouden meedoen of niet, als ze dan toch hun knuffel kwamen halen, voelde je wel dat die heel graag was meegenomen. En veel mensen deden het ook echt uit de grond van hun hart. Ik herinner me nog heel goed een stewardess die enorm gehaast langsliep, maar tien meter verder plots stopte. We hoorden haar zeggen: “Nee, dat kan ik toch niet doen”. Zonder meer te zeggen kwam ze terug en gaf ze ons enkele euro’s voor de knuffel. Super, toch!’

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.