De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Ideaal getimede "Verkoop je miskoop"

Een goede timing heeft vaak een heel groot aandeel in het succes van een actie. Dat beseffen ook de mensen van Waer Waters Team Ferro Fiore. Daarom organiseren ze op 16 februari, kort na de feest- en koopjesperiode, een “Verkoop je miskoop”. ‘Het idee is eigenlijk een uitbreiding van een jaarlijkse avond met vriendinnen, waarop de miskopen en foute cadeaus uit de kerstperiode worden uitgewisseld’, vertelt Lies De Kinder.

‘Het is de eerste keer dat we dit organiseren’, kijkt Lies vol spanning uit naar de dag in café ‘In de rustberg’ in . ‘Ik ben benieuwd wat het gaat worden. Ons doel is dat het een gezellige dag wordt, waarop mensen hun spullen aanbieden, een babbeltje kunnen slaan en ondertussen een pannenkoek of een hotdog kunnen eten. Het wordt wel anders dan een rommelmarkt. Het is de bedoeling dat de mooiere spullen worden aangeboden. Inderdaad bijvoorbeeld een miskoop of een cadeau dat ze toch niet willen. Aanvankelijk dachten we enkel aan kledij, maar het mogen bijvoorbeeld ook boeken zijn.’

‘Iedereen is vrij om een standje te reserveren en z’n spullen aan te bieden’, legt Lies verder uit. ‘Van hun verkoop gaat 20 % naar ons team. Stiekem hopen we natuurlijk dat er mensen zullen zijn die ons een groter deel van hun opbrengst zullen schenken, maar dat zijn ze zeker niet verplicht.’

Het team ziet de dag ook als de start van hun campagne. ‘Het is een ideale gelegenheid om reclame te maken voor onze andere acties’, besluit Lies. 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.