De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

De internationale pelotons

Sinds de 10de editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, organiseren we ook internationale pelotons!

De internationale pelotons bestaan enkel uit solofietsers. Op donderdagochtend beginnen de internationale fietsers, net als de 'collega's' op Vlaamse bodem, aan hun vierdaagse tocht richting Mechelen. 

De sfeer

Hoe de groepsdynamiek is? Daarvoor laten we graag de beelden van 2019 voor zich spreken:

 

 

 

 

 

 

 

Goed getraind

Het is belangrijk om als solorijder goed getraind aan de start te verschijnen van deze internationale vierdaagse. Bereid je dus voldoende voor op de vele opeenvolgende uren in het zadel, de kans op zomerse temperaturen en het relatief hoge aantal hoogtemeters (gemiddeld 2000 per dag).

Prijs

Om mee te kunnen fietsen in het internationale peloton zamel je 6000 euro startgeld in. Dit gaat naar kankeronderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor het welzijn van de patiënt én waarbij de financiële nood het hoogst is.

Daarnaast zijn er de kosten van transport en overnachtingen:

Transport (facultatief) = 100 euro

  • Bustransfer met veilig transport van één fiets.

Overnachtingen (verplicht) = 500 euro per persoon

  • Vier nachten in halfpension in driesterrenhotels (of equivalent) op basis van een dubbele bezetting in een tweepersoonskamer. Bij de avondmaaltijd krijg je gratis water, wijn en koffie.

Bij registratie wordt een voorschot van 250 euro gevraagd. De afrekening van het restbedrag volgt in het voorjaar.

Ondersteuning onderweg

De fietsers van het internationale peloton kunnen rekenen op dezelfde ondersteuning als de andere pelotons van de 1000 km. Zo wordt ook het internationale peloton begeleid door wegkapteins. Onderweg worden bevoorradingen, lunch, technische en medische bijstand voorzien.

 

Heb je nog vragen? Dan vind je hier al een heleboel antwoorden.

 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.