De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Het internationale peloton

Sinds de 10e editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, organiseren we ook een internationaal peloton!

Dat bestaat enkel uit solofietsers. De groep reist op de vooravond van het hemelvaartweekend vanuit Brussel-Zuid met de trein richting de startplaats in Frankrijk. Op donderdagochtend beginnen de internationale fietsers, net als de 'collega's' op Vlaamse bodem, aan hun tocht richting Mechelen. 

Goed getraind

Het is belangrijk om, door de kans op zomerse temperaturen en het relatief hoge aantal hoogtemeters, als solorijder goed getraind aan de start te verschijnen van deze internationale vierdaagse. 

Parcours

De startplaats en de verschillende slaapplaatsen voor de 11de editie zijn nog niet bepaald. De concrete parcoursinformatie van 2020 wordt later bekendgemaakt. Wat we wel al kunnen bevestigen: elke rit telt ongeveer 250 km. Het internationale peloton fietst gemiddeld 27 km per uur.

Prijs

Om mee te kunnen fietsen in het internationale peloton zamel je 6000 euro startgeld in. Daarnaast zijn er de kosten van transport en overnachtingen:

Transport (facultatief) = 185 euro

  • Treinrit van Brussel-Zuid naar Frankrijk, en aansluitend transfer van station naar eerste hotel, met veilig transport van één fiets.

Overnachtingen (verplicht) = 500 euro per persoon

  • Vier nachten in halfpension* in driesterrenhotels (of equivalent) op basis van een dubbele bezetting in een tweepersoonskamer.

* Drank is niet in de hotelprijs inbegrepen, behalve koffie en thee bij het ontbijt. Tijdens het fietsen en bij aankomst wordt wel gratis (sport)drank voorzien.

Bij registratie wordt een voorschot van 250 euro gevraagd. De afrekening van het restbedrag volgt in het voorjaar. Alle bedragen zijn maximumprijzen en kunnen nog dalen afhankelijk van volumekortingen en eventuele sponsoring.

Ondersteuning onderweg

De fietsers van het internationale peloton kunnen rekenen op dezelfde ondersteuning als de andere pelotons van de 1000 km. Zo wordt ook het internationale peloton begeleid door wegkapteins. Onderweg worden bevoorradingen, lunch, technische en medische bijstand voorzien. De deelnemers zijn verzekerd voor lichamelijke schade.

Alleen een volledig verkeersvrij parcours kunnen we niet garanderen op Frans grondgebied. Heb je nog vragen? Dan vind je hier al een heleboel antwoorden.

De sfeer

Tot slot laten we graag de beelden van 2019 voor zich spreken:

 

 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.