De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Kleuters trappen tegen kanker

De Ronde van de Molenstraat … toch wel een van de leukste sponsoracties die we al hebben meegemaakt. Het concept? ‘Op 23 maart leggen de kleuters van de stedelijke kleuterschool ‘De Kleine Beer’ in Antwerpen een plaatselijke ronde af met hun fiets, driewieler of loopfiets. En ze laten zich daarvoor sponsoren’, vat Luc Belet, kleuteronderwijzer in de school en lid van team Kwikki, de actie samen.

‘Er hebben zich bijna 100 kleuters ingeschreven’, legt Luc verder uit. ‘In groepjes van vijf zullen ze de ronde van een 400-tal meter afleggen. Het is absoluut geen wedstrijd, maar het is wel de bedoeling dat ze het gevoel krijgen van een echte koers. Het is op een stuk openbare weg, dat van 14 tot 17 uur volledig autovrij is. De ronde is ook helemaal afgezet met nadarhekkens, vóór de kleuters zal er iemand ‘reclamecaravaangewijs’ rijden met een bakfiets, en in de tuin van de school is er ook een heus rennersdorp waar vrienden en familie iets kunnen drinken en een hotdog eten. Elk kindje krijgt na afloop ook een medaille.’

‘Hoe kunnen de kindjes zich nu laten sponsoren?’, gaat Luc verder. ‘Wel, we hebben een sponsorblad meegegeven naar huis, en daar kunnen mensen 1 euro geven voor een bronzen ronde, 5 euro voor een zilveren ronde, of ‘veel euro’ voor een gouden ronde. En dat loopt heel vlot. De actie is nu al een succes. Daarnaast hopen we ook op een andere manier geld binnen te halen. Zoals in een echte wedstrijd is er aan de nadars ook plaats voor banners van sponsors. Voor 40 euro, meteen fiscaal aftrekbaar, mogen bedrijven, winkels of zelfs particulieren hun banner langs het parcours hangen. Daarvoor hebben we nog meer dan plaats genoeg, dus geïnteresseerden mogen ons zeker een seintje geven.’

‘Voor ons is het heel voordelig dat we dit met de school kunnen organiseren,‘ aldus Luc. ‘Zo beschikken we namelijk, dankzij het stedelijk onderwijs én dankzij de school zelf over heel wat gratis faciliteiten: een tent, tafels, de toelating om de openbare weg te gebruiken …  Nu nog mooi weer krijgen, en het wordt een heel mooie dag!’

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.