De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Meter Ine Beyen

'Eén voor allen, allen voor één.'

Ex-profwielrenster Ine Beyen is opnieuw van de partij als meter van de 1000 km. Terwijl ze vorig jaar de vier windstreken van het land aandeed in het intranationale peloton, neemt ze in 2023 enkele ritten van de nationale pelotons voor haar rekening. 'Ik ben heel blij dat ik er weer bij zal zijn, het was vorig jaar fantastisch! Ik heb er zo van genoten, de kilometers vlogen voorbij. We zongen op de fiets, we dansten en zorgden voor sfeer. Onvergetelijk.' 

Vorig jaar zei Ine nog dat ze er enorm naar uitkeek om deel uit te maken van de 1000km-community.  En na hiervan geproefd te hebben, smaakt het naar meer. 'Er was zon, wind, regen, maar vooral kameraadschap. Eén voor allen, allen voor één. De fitsten duwden de minder fitte, de goedgeluimden beurden diegene op die net een dipje hadden. Alsof de puzzel elke dag opnieuw herschikt moest worden, en dat lukte keer op keer. Ik hoorde verhalen, luisterde veel en vertelde veel.' 

Ine weet ook heel goed wie er in haar gedachten zal zijn tijdens de fietsvierdaagse. De impact die kanker kan hebben, heeft ze gezien bij haar beste vriendinnen. ‘We waren 15 jaar toen mijn beste vriendin haar mama verloor aan kanker. En de mama van mijn andere beste vriendin heeft op dit moment kanker. Ik zie wat het doet met haar én met haar omgeving. Dat doet pijn.’

Ze hoopt de ziekte ook meer bespreekbaar te maken, want mensen blijven het moeilijk vinden om erover te praten. ‘Je kunt je inderdaad moeilijk inbeelden wat er allemaal bij komt kijken als je zelf geen patiënt of familie bent,’ zegt Ine, ‘maar ik probeer er gewoon te zijn en te luisteren. Mensen met kanker dragen niet alleen de ziekte mee, ze zijn ook nog bezorgd om hun omgeving. We moeten hen dat stukje energie zoveel mogelijk besparen.’ Die boodschap wil ze als meter ook graag benadrukken.

Veel succes, Ine! 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.