De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Middagsteden en gaststad 2022

Gaststad Mechelen

Mechelen maakte haar titel als gaststad de voorbije jaren meer dan waar en dat zal dit jaar niet anders zijn! Of je nu fietser, supporter of vrijwilliger bent, wie er al bij was tijdens de 1000 km, kent ondertussen het unieke gevoel en het kippenvel dat steeds weer opduikt wanneer de pelotons in de stad toekomen. Dat gevoel van samenhorigheid typeert het gastvrije Mechelen helemaal!

Om alles veilig en coronaproof te laten verlopen, vertrekken de pelotons dit jaar in en aan de Nekkerhal, en komen ze daar 's avonds ook toe. Maar, we laten de Grote Markt uiteraard niet links liggen! De pelotons rijden er bij aankomst in Mechelen elke avond een spreekwoordelijk ererondje, voor ze verder fietsen naar de sfeervolle aankomst in de Nekkerhal.

 

 

26 mei: Boom

Ontdek wat er in het evenementendorp op het programma staat.

De Schorre BoomBoom, pal in de Vlaamse Ruit tussen Antwerpen, Brussel en Mechelen, is al decennialang de morele ‘hoofdstad’ van de Rupelstreek. Gedurende jaren werden ze benijd om hun rijke industriële verleden, nu om hun toekomst. Boom heeft intussen een enorme metamorfose ondergaan en weet dan ook telkens te verrassen voor diegenen die toch de moeite nemen om de A12-afrit te nemen: veel groen, mede dankzij een viertal groene longen, veel wonen aan het water, en een gemeente waar altijd wat te beleven valt, in of buiten De Schorre.

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre is vooral bekend als evenementenlocatie door o.a. Tomorrowland, Superprestige, Spartacus Run, Schorremorrie en Putteke Winter. Met een modern congrescentrum, verschillende recreatiemogelijkheden en prachtige natuur is het méér dan de moeite waard om te bezoeken.

Ook staat fietsbeleving als één van de speerpunten centraal in het domein met  fietsverhuur, een uniek wielermuseum De Velodroom, het wielercafé De Musette, een uitdagend mountainbikeparcours en verschillende wielerevenementen.

 

27 mei: Sint-Truiden

Ontdek wat er in het evenementendorp op het programma staat.

Sint-TruidenSint-Truiden is de hoofdstad van Haspengouw, doordrenkt van levenskwaliteit en innovatie. De stad combineert een unieke combinatie van troeven die maken dat je er heerlijk kunt wonen, verblijven en genieten van het leven.

Het historische centrum van deze monumentenstad bruist van de gezelligheid met authentieke winkels en bourgondische adresjes. Het belevingsvolle hart is het ideale vertrekpunt om oneindig op ontdekking te gaan doorheen het uitgestrekte buitengebied met gigantisch fruitige groenlandschappen en pittoreske dorpjes.

Met een dynamische economische sector en de DronePort – een state-of-the-art kenniscentrum voor onbemande luchtvaart – is de stad bovendien een aantrekkingspool voor high potentials uit de wijde regio. Kortom: Sint-Truiden heeft alles om je te verrassen, iedere dag opnieuw.

 

28 mei: Huizingen

Ontdek wat er in het evenementendorp op het programma staat.

Kasteel HuizingenHet groen kasteeldomein in Huizingen profileert zich als een unieke recreatieve en toeristische attractie in de Groene Gordel én tot een regioknooppunt van waaruit de omgeving verkend kan worden.

In het provinciedomein kuier je van dierenpark naar kasteelvijver om daarna een frisse duik te nemen in het zwembad. Er is voor elk wat wils voor een geslaagde daguitstap: wandelbos, roeivijver, speeltuin, allerhande sportaccommodatie, minigolfparcours, rotstuin met 1200 soorten rotsplanten en –bloemen, arboretum ... De diversiteit van het aanbod maakt dit kasteelpark uniek. Natuur- en milieu-educatie maken wezenlijk deel uit van de domeinwerking.

 

29 mei: Aalter

Ontdek wat er in het evenementendorp op het programma staat.

AalterAlle wegen leiden naar Aalter, een bruisende gemeente die bereikbaar is via de E40,  de N44, het Kanaal Gent-Brugge, de spoorlijn Oostende-Brussel en zelfs het vliegveld in Ursel. Je kan er ontspannend fietsen tijdens de Fusiefietstocht of de Aalterse Achtroute. Onze gemeente trakteerde de wielerliefhebbers al liefst acht keer op een wielerfestijn tijdens De BinckBank Tour. Middagstad zijn voor de 1000 km voor Kom op tegen Kanker is een engagement dat Aalter met heel zijn wielerhart aangaat. Het Sportpark is daarvoor de ideale uitvalsbasis.

In de Fata Morgana - vijfsterrengemeente Aalter is het heerlijk wandelen in de prachtige natuur of langs het verrassende erfgoed. Het feeërieke kasteel in Poeke, het dorp van Guido Gezelle, is een blikvanger voor wie er passeert. Zoek je andere plekjes om te wandelen in de natuur, vergeet dan het domein Menas (Bulskampveld), de Oude Vaart en de Kraenepoel zeker niet. In het Hemelrijkpark herbeleef je langs een infoparcours het verhaal van het mythische sigarenmerk Cogétama. Zijn er kindjes mee? Verken dan het Drongengoed, met het Kabouterpad en het ruime speelbos of ga knikkeren in het Speeldorp van Pierlala.

Op de gezellige Markt van Aalter-centrum kan je, in de schaduw van de kiosk, nagenieten met een glaasje Geirn Meugen of een Sterrebiertje. Een hongertje? Proef ook eens van het Sterrebrood met zonnebloempitten en lijnzaad en de pittige en fijnkorrelige STEFkesworstjes. Uitgebreid tafelen kan op meer dan dertig gastvrije adresjes.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.