De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

16.03.2023

Wie aanwezig was op de kick-off, kwam het al te weten. Naast Riadh Bahri, Geert De Vlieger en Ine Beyen konden we nog een topper strikken die mee voor ambiance zal zorgen in de nationale pelotons. En wat voor één! Met Margaux Bogaert, reporter bij Radio 2 en ook wel bekend als 'Margaux van de regio', hebben wij een tweede fantastische meter in het peloton. Ontdek haar motivatie

03.03.2023

Wie neemt welke ritten van het parcours voor zijn rekening en aan welke snelheid? Tijd om dat door te geven, zodat wij de fietsers kunnen verdelen over de verschillende pelotons en snelheden. Je kunt de ritverdeling makkelijk invoeren in je beheerpagina op de website. Je vindt alle info in deze handleiding.

02.03.2023

Welke Vlaamse wegen leiden de pelotons deze keer van en naar de vier middagsteden, en welke steden en gemeenten doorkruisen ze precies? Waar kun je als fietser extra krachten opdoen aan bevoorradingsstops, en waar kunnen supporters hun spandoeken best opstellen? Ontdek het parcours van dag 1 tot 4! 

20.02.2023

Negen jaar geleden verloor Charlotte haar broer Jef. Onder de teamnaam Captain Jef en zijn wegpiraten staat ze, samen met de vrienden van Jef, jaarlijks aan de start van de 1000 km. Om Jef te herdenken, en hem weer eventjes dichtbij te voelen. Kijk even mee

06.02.2023

Een tweede bekend gezicht vergezelt het peloton vanuit Rennes richting Mechelen. Niemand minder dan Bart Schols zal, samen met Goedele Wachters, tijdens het hemelvaartweekend mee voor de goede sfeer zorgen in het internationale peloton. Ontdek zijn drijfveer

25.01.2023

Niet alleen Geert De Vlieger is er voor de tweede keer op rij bij als peter. Ook ex-profwielrenster Ine Beyen krijgt niet genoeg van de 1000 km! Terwijl ze vorig jaar meefietste met het intranationale peloton, neemt ze in 2023 enkele ritten bij de nationale pelotons voor haar rekening als meter. Geweldig!

24.01.2023

Geert De Vlieger is al drie jaar een vaste waarde in de pelotons en wil ook nu voor geen geld ter wereld de 1000 km missen. De vraag of hij terug het peterschap op zich wilt nemen, was dus een no-brainer. Hij fietst in 2023 al voor de vierde keer mee en is voor de tweede keer peter van de actie.

23.01.2023

Wens je tijdens de 1000 km een (of meerdere) nacht(en) in Mechelen te blijven slapen? Dan raden we je aan om op tijd iets vast te leggen. De stad ontvangt tijdens het hemelvaartweekend immers niet alleen de fietsers van de 1000 km; Mechelen is ook gaststad van de Nationale Spelen van de Special Olympics Belgium. Lees meer.

20.01.2023

Langs welke wegen fietsen we dit jaar? Welke uitdagingen gaan onze meters en peters aan? Hoe worden de pelotons samengesteld? Welke verrassingen hebben de middagsteden in petto? En hoe zien de routes van het internationale peloton eruit? Het antwoord op al deze vragen en een heleboel andere nieuwtjes delen we in primeur met jou tijdens de kick-off op 2 maart in de Ancienne Belgique in Brussel.

 

Pagina's

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.