De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

1000 km-steden in de bloemetjes gezet

24.09.2015

Mechelen, Vorselaar, Heers, Dilbeek en Wevelgem zijn sinds kort officiële Kom op tegen Kankergemeente. Op die manier wil Kom op tegen Kanker hen bedanken voor hun inzet tijdens de 1000 km voor Kom op tegen Kanker.

De vijf ontvingen tijdens de 1000 km duizenden fietsers en hun supporters. Mechelen deed dat zelfs voor het vijfde jaar op rij. Hoog tijd dus om de gemeenten in de bloemetjes te zetten. De afgelopen vijf weken werden de steden en gemeenten een voor een ingehuldigd tot Kom op tegen Kankergemeente. Ze kregen een bord dat ze in hun gemeente kunnen ophangen. 'Zo'n bord is zo'n beetje een eretitel, zoals je baron of bruggraaf wordt. Het moet dan ook een zeldzaamheid blijven', duidt algemeen directeur Marc Michils, die de borden onthulde samen met Frank Deboosere, campagneleider bij Kom op tegen Kanker. 

De burgemeesters verklaarden ontzettend fier te zijn op de nieuwe titel. 'Ik ben trots op de vrijwilligers en de beroepskrachten die het hart op de juiste plaats hebben", zei Jan Seynhaeve, burgemeester van Wevelgem. Heers bestelde zelfs nog borden bij om ermee uit te pakken op verschillende invalswegen.

 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.