De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Antwerpen middagstad op 30 mei

20.12.2018

Antwerpen, dat is de stad van Rubens, een cultuurparel aan de Schelde, de hoofdstad van de diamant en de modestad bij uitstek. En niet te vergeten: een rasechte sportstad! Antwerpen is een van de Olympische steden en droeg in 2013 met trots de toonaangevende titel van Europese Sporthoofdstad. Het mag dus duidelijk zijn dat sport in het dna van de Sinjorenstad en zijn inwoners zit. Lees meer

Als dynamische metropool op mensenmaat, is Antwerpen ook de thuis van grote sportieve evenementen. De stad heeft bovendien een rijke geschiedenis als het op fietsen aankomt. Naast de Olympische Spelen in 1920, de vele triomfen op de piste van het Sportpaleis en verschillende passages van de Tour de France heeft Antwerpen ook elk jaar een mooi gevulde wielerkalender, met heel wat verschillende bekende koersen. Sinds 2017 vertrekt ook ‘Vlaanderens Mooiste’, de Ronde van Vlaanderen, in Antwerpen.

Bovendien gelooft Antwerpen in de kracht van sport om het gemeenschapsgevoel te versterken en mensen met elkaar te verbinden. Daarom zet de stad geregeld haar beste beentje voor het goede doel voor en kijkt ze ernaar uit om vanop Linkeroever de 1000 km te ontvangen.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.