De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

De 1000 km niet tijdens hemelvaartweekend

20.03.2020

Naar aanleiding van de coronacrisis zullen alle Kom op tegen Kanker-evenementen die waren gepland tot en met 1 juni 2020 niet plaatsvinden op hun oorspronkelijke datum. Dat betekent dus dat, tot onze enorm grote spijt, de 1000 km niet kan doorgaan tijdens het hemelvaartweekend. We begrijpen dat dat voor teleurstelling zorgt, maar het is de enige juiste beslissing. Of het evenement wordt uitgesteld, of we kiezen voor een andere formule later dit jaar, kunnen we in de huidige omstandigheden nog niet bepalen. Van zodra er verdere ontwikkelingen zijn, brengen we het nieuws onmiddellijk via de gekende kanalen. In tussentijd worden alle teams individueel opgebeld door een Kom op tegen Kanker-medewerker om de huidige stand van zaken samen door te nemen.

In ons land zijn heel wat sportevenementen in april en mei nu al afgelast; het doorgaan van zomerfestivals wordt door experts in vraag gesteld ... Het zou onverantwoord zijn om onze evenementen, waarop veel mensen met kanker - en dus verminderde weerstand - aanwezig zijn, op de kalender te houden. Extra voorzichtigheid, ook na de coronapiek, is nodig. Bovendien doet Kom op tegen Kanker voor zijn initiatieven veel beroep op medisch personeel en zorgverleners. Deze beslissing is er ook een uit respect voor hen en hun prachtige werk.

Of het evenement wordt uitgesteld naar de zomer of het najaar, of we kiezen voor een andere formule later dit jaar, kunnen we in de huidige omstandigheden onmogelijk bepalen. Daarvoor willen we de evolutie van de coronacrisis afwachten.

Bovendien organiseren we de 1000 km in samenwerking met lokale en provinciale overheden, politiediensten, evenementenorganisatie Flanders Classics, sponsors, leveranciers en talrijke actievoerders en vrijwilligers. Het is dus essentieel om ook met hen goed af te stemmen over haalbaarheid van eventuele nieuwe data. En dat kan pas wanneer we een duidelijker zicht hebben op het einde van de coronacrisis.

We begrijpen natuurlijk dat dit nieuws voor een gevoel van teleurstelling zorgt bij alle betrokkenen. Zowel voor leveranciers, partners en medewerkers, die de laatste voorbereidingen treffen voor het evenement, als voor de duizenden sportievelingen die net nu hun beste conditie bereiken, is het helemaal niet fijn. Onze excuses voor het ongemak. We kunnen helaas niet anders dan begrip te vragen voor deze overmacht. We begrijpen ook zeker dat er vragen kunnen rijzen. Stel ze gerust via 1000km@komoptegenkanker.be of 02 227 69 60.

Van zodra er verdere ontwikkelingen zijn, brengen we het nieuws onmiddellijk via de gekende kanalen. Zorg ondertussen goed voor elkaar! Warmte en solidariteit zullen ons helpen deze periode door te komen.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.