De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

De hoogtemeters zijn gelijkaardig aan die van vorige editie

02.03.2022

Er liepen de voorbije dagen enkele vragen binnen over de hoogtemeters die de pelotons tijdens de ritten afleggen. Het lijkt immers alsof de fietsers dit jaar meer hoogtemeters moeten overwinnen dan anders. We kunnen je geruststellen: dat is niet het geval. 

Wel gebruikten we voor deze editie een nieuw platform om de hoogtemeters te berekenen, waardoor ze op papier wat afwijken van die van afgelopen jaren. In werkelijkheid zijn de hoogtemeters per rit wel heel gelijkaardig aan die van vorige edities. Zoals steeds is de ene rit wat uitdagender dan de andere, maar bij geen enkele rit van de nationale pelotons worden grote hellingen bewust opgezocht.

-

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.