De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Helaas geen 11de editie in 2020

08.05.2020

Wekenlang hebben we nog gezocht naar alternatieve data en formules, en de corona-omstandigheden afgewacht. Maar helaas. Hoe microscopisch klein het coronavirus ook is, grote gevolgen heeft het. Zo ook voor de 1000 km die dit jaar geen nieuwe datum meer zal krijgen. Dat heeft Kom op tegen Kanker gisteren, met heel veel spijt in het hart, definitief beslist.

In het belang van de volksgezondheid wil onze organisatie niet het risico nemen om zoveel mensen, waaronder ook (ex-)patiënten en zorgverleners, bij elkaar te brengen. Gezondheid is de kern van onze missie en preventie één van onze pijlers. Het is in deze coronatijden de enige beslissing die 100% verantwoord is. Lees meer over deze organisatiebrede beslissing op komoptegenkanker.be.

Binnenkort verneem je hier hoe je kunt registreren voor de 1000 km van 2021. Daarnaast raden we iedereen aan om de fiets voorlopig nog niet te ver weg te bergen. Want we zullen we het hemelvaartweekend van 2020 niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Integendeel ...

Intussen willen we alvast alle teams, vrijwilligers en partners heel erg bedanken. Van harte. Voor hun begrip, voor hun inzet, voor hun solidariteit. Want allemaal waren ze er klaar voor. Om die 1000 kilometers af te leggen, om enthousiast te supporteren, om iedereen warm te onthalen. Om die grote steen in de rivier te verleggen, in de strijd tegen kanker.  Weet dat, ondanks de afgelasting, mensen met kanker al die inspanningen onwaarschijnlijk hard appreciëren. Meer dan ooit is Kom op tegen Kanker er nu voor hén. Onder meer via allesoverkanker.be/corona-en-kanker en kankerlijn.be en komoptegenkanker.be.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.