De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Iedereen 1000 tijdens het hemelvaartweekend!

03.05.2021

Dit jaar brengen we de 1000 km een volledige week naar heel Vlaanderen, van 10 tot en met 16 mei. En dit tijdens een speciale, sfeervolle en coronaproof editie: Iedereen 1000. Een editie waarin we elk in onze eigen bubbel, maar toch samen met de anderen fietsen. En dat ten voordele van kankeronderzoek. Ontdek meteen alles over de actie en moedig je omgeving aan om ook deel te nemen.


 

Van 10 tot en met 16 mei 2021 delen we 8 fietslussen van elk 125 km. Die lussen zijn verdeeld over alle provincies en doen de mooiste plekjes in elke regio aan. Ook Radio 2 springt mee op de fiets en brengt tijdens het hemelvaartweekend een heleboel gesprekken en muziek die zijn gelinkt aan Iedereen 1000.

Bestaande én nieuwe teams
De 1000km-teams ontvangen begin mei alvast een startpakket met enkele unieke items, waardoor ze tijdens het hemelvaartweekend herkenbaar zijn voor andere 1000km-fietsers.
Maar ook wie in 2021 niet was ingeschreven voor de 1000 km kan binnenkort deelnemen aan Iedereen 1000, en kilometers malen en geld inzamelen. Dat mag 125 km of meer zijn, maar dat hoeft niet. Elke kilometer telt en steekt kankerpatiënten een extra hart onder de riem.

Allemaal samen houden we de gereden kilometers bij in de app atlasGO. Daarin zie je hoeveel je zelf al hebt gefietst, hoeveel kilometer je team al bijeen trapte en hoeveel kilometer alle teams samen al op de teller zetten. Je kunt elkaar ook aanmoedigen in de app, bijvoorbeeld door foto's (met unieke Iedereen 1000-filter) te posten, high fives uit te delen of berichten
te sturen.

2 miljoen euro voor kankeronderzoek
Bestaande teams kunnen gratis registeren op de app, nieuwe teams betalen een platformkost van 10 euro. Daarna vragen we hen om mee fondsen in te zamelen voor kankeronderzoek. .

Doel is immers om tegen het einde van het hemelvaartweekend 2 miljoen euro in te zamelen. Zodat het kankeronderzoek niet stilvalt na deze coronaperiode en de levenskwaliteit en levensverwachtingen van (ex-)kankerpatiënten blijven stijgen.

Alle info vind je op iedereen1000.be.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.