De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Negende editie breekt record met 4.930.000 euro opbrengst

13.05.2018

Onze fietsers overtroffen onze stoutste dromen en zamelden 4.930.000 euro in, opnieuw een record. Goed voor een totaal van 21.654.000 euro in negen edities. Met de opbrengst financiert Kom op tegen Kanker klinisch onderzoek dat een directe meerwaarde biedt voor de behandeling van de patiënt én waarvoor er onvoldoende interesse is bij de farmaceutische industrie. Bijvoorbeeld omdat het onderzoek commercieel niet interessant is voor de sector.
 

Rik Duyck, plaatsvervangend algemeen directeur Kom op tegen Kanker: 'We steunen onder andere onderzoek naar nieuwe bestralingsstrategieën, waarbij de frequentie en/of intensiteit van de bestraling wordt aangepast. Voor de industrie minder interessant, omdat ze er geen extra toestellen mee verkoopt. Maar voor ons is dit heel belangrijk onderzoek dat de overlevingskansen en de levenskwaliteit van de patiënt helpt te verbeteren.’

Schouder aan schouder reden honderden renners vanavond de Grote Markt van Mechelen op. Daarmee eindigde de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Vier dagen lang trotseerden duizenden fietsers de brandende zon en bij momenten plensende regen. Dat de fietsvierdaagse een record van bijna 5 miljoen euro opbracht, maakte de aankomst des te emotioneler. ‘De 1000 km voor Kom op tegen Kanker blijft een succesformule', jubelde Rik Duyck.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.