De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Ruim 10 miljoen euro naar patiëntgericht kankeronderzoek

25.11.2015

Op donderdag 25 november reikte Kom op tegen Kanker in Technopolis in Mechelen voor 10.080.741 euro uit aan toelagen voor patiëntgericht kankeronderzoek. Een groot deel van dat bedrag (in 2015 fietsten we met 598 teams bijna drie miljoen euro bijeen) werd ingezameld in het kader van De 1000 km voor Kom op tegen Kanker. 

Kom op tegen Kanker verdubbelt zijn investering in patiëntgericht kankeronderzoek, tot 10.080.741 euro. In totaal kunnen 46 onderzoeksprojecten rekenen op financiële steun. Op 25 november werden de beurzen officieel uitgereikt in Technopolis. Kom op tegen Kanker droomt ervan kanker te genezen. Dankzij de massale steun van Vlaanderen ‘kunnen we vandaag een stap in die richting zetten’, zegt Jean-Jacques Cassiman, voorzitter van Kom tegen Kanker. 

Lees meer over de beursuitreiking op de website van Kom op tegen Kanker.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.