De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Speelzone aan Nekkerhal tijdens slotfeest in Mechelen op 29 mei

09.05.2022

Dat er alweer een geslaagde editie van de 1000 km op zit, dat kunnen jong en minder jong op zondag 29 mei uitbundig vieren. Tijdens het slotevent die dag is er immers een sport- en spelzone op de parking aan de Nekkerhal. Daar maakt gaststad Mechelen ook de winnaar bekend van de fotowedstrijd in het kader van Generatie Rookvrij. Lees meer.

Sporten en spelen kan in deze zone bij de SportTruck, in de panavoetbalkooi of op het springkasteel. De speelzone is helemaal rookvrij, net zoals de rest van de site. 

Blijf daarna gerust lekker hangen, want je komt er ook te weten welke Mechelse sportclub en jeugdvereniging naar huis gaan met mooie prijzen. Mechelen riep clubs en verenigingen namelijk op om hun rookvrije omgeving in beeld te brengen voor een fotowedstrijd. Zo zet de gaststad van de 1000 km ook nu weer haar schouders onder Generatie Rookvrij, een initiatief om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren rookvrij kunnen opgroeien.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.