De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Wij kijken vooruit!

30.11.2021

Door weer en wind blijven jullie onverstoord verder trainen voor de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Die veerkracht en dat enthousiasme is fantastisch en willen we, in deze tijden nog meer dan ooit, graag verder verspreiden. Zo willen we jullie niet onthouden van een topteam uit Mechelen dat vorige week in beeld werd gebracht door Iedereen Beroemd op Eén.

Het Averroes Cycling Team bestaat uit een groep kameraden en doet ondertussen al 3 jaar mee aan de 1000 km. Maak in onderstaande video kennis met Hamid, Mo, Imad en Ahmed: zij ontmoetten elkaar in het Mechelse en zijn samen blijven fietsen. Met hun deelname willen ze iets betekenen voor de maatschappij en plezier maken. En dat als één hechte groep die samen sterk staat!

 

Achter de schermen zijn wij intussen in volle voorbereiding voor de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. In overleg met Flanders Classics en de middagsteden zijn we verschillende scenario's aan het uitwerken om de 1000 km zo goed en zo veilig mogelijk te kunnen laten doorgaan.

Wij kijken vooruit. Kanker is namelijk niet verdwenen en de 1000 km blijft zo ontzettend nodig: enerzijds uiteraard om geld in te zamelen voor kankeronderzoek, anderzijds omdat we écht nog eens nood hebben aan samen fietsen, verhalen uitwisselen, nieuwe vrienden maken en om kankerpatiënten een hart onder de riem te steken.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.