De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Het Groot Dictee Heruitgevonden

06 december 2019 20:00

Op 6 december 2019 kun je in de bib van Sint-Katelijne-Waver deelnemen aan het Groot Dictee Heruitgevonden.

In 2016 hield Het Groot Dictee der Nederlandse taal ermee op. De Mechelse bibliotheek vond dat zo erg, dat ze naar een nieuwe formule zocht. Zo ontstond Het Groot Dictee Heruitgevonden.

Op hetzelfde moment wordt in alle deelnemende bibliotheken hetzelfde taalspel gespeeld, met dezelfde tekst. Het gaat niet alleen om correct spellen. In plaats van abracadabra staan taalplezier en creativiteit centraal. Het is geen tekst volgepropt met de meest ongebruikelijke woorden, wel een oefening in taalplezier.

De deelname is gratis, maar wij mogen een vrije bijdrage vragen ten voordele van biking4all.

Wie zin heeft om zijn schriftelijke taalkennis eens te testen, is zeker welkom op deze avond.

De inschrijvingen verlopen via de bibliotheek: bibliotheek@skw.be of telefonisch 015/31 51 46.

Meer informatie

015 31 51 46

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.