De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

OWV For Life: 'Mechelen binnenrijden tussen al dat volk: onbeschrijfelijk!'

Wielerclub Oevelse Wielervrienden besliste in januari om deel te nemen aan de 1000 km van 2014. In een mum van tijd werd 15.000 euro ingezameld en konden drie teams aan de start gebracht worden. Initiatiefnemer Jens Monte (tweede van links) was alvast, in aanloop naar de slotrit, in de wolken over z’n eerste deelname.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om deel te nemen aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker?
Verscheidene leden van onze wielerclub hebben mensen uit hun dichte omgeving die op dit moment strijden tegen kanker. Via Facebook kwam ik met het evenement in aanraking. We hebben ons dan met een aantal mensen samengezet en hebben een aantal initiatieven opgezet om geld in het laatje te brengen.

Het was de uitdaging om een team aan de start te brengen. Uiteindelijk staan jullie hier met drie teams. Hoe hebben jullie dat voor elkaar gekregen?
Het is zeker vlotter verlopen dan we hadden verwacht. Een kunstveiling heeft heel wat opgebracht, we hebben pizza’s verkocht, de Ronde van Vlaanderen op groot scherm getoond … Maar het grootste deel komt van plaatselijke sponsors en giften.

Wat vind je van de fietsvierdaagse?
Fantastisch! Ik heb al de rit van Landen naar Mechelen gereden en het gevoel wanneer je Mechelen binnenrijdt tussen al dat volk, onbeschrijfelijk. Een echt kippenvelmoment. Ook onderweg is het geweldig: mensen die uit hun huis komen en spontaan beginnen applaudisseren, auto’s die aan de kant van de weg moeten stoppen, het raampje openen en met de smartphone een foto of filmpje maken … En natuurlijk de verhalen die je in de pelotons hoort. Automatisch begin je over kankerverhalen.

En wat verwacht je van de slotrit?
Het zal ongetwijfeld speciaal zijn. Er zullen vast nog meer supporters zijn. En aan de aankomst gaan we zeker een pintje drinken. Dat zal smaken. Na inspanning hoort ontspanning.

Je zal het verdiend hebben.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.