De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Parcours nationale pelotons 2022

Het is opnieuw met veel veel zorg uitgestippeld: het parcours van de 1000 km 2022! Begin mei vind je hier ook de routes tot op straatniveau, en kort voor het hemelvaartweekend ook de gpx-bestanden. Nu kom je hieronder alvast te weten waar de 1000 km jou dit jaar brengt.


 

Om alles veilig en coronaproof te laten verlopen, vertrekken de pelotons dit jaar in en aan de Nekkerhal in Mechelen, en komen ze daar 's avonds ook terug toe. Maar, we laten de Mechelse Grote Markt uiteraard niet links liggen! De pelotons rijden er bij aankomst in Mechelen elke avond een spreekwoordelijk ererondje, voor ze verder fietsen naar de sfeervolle aankomst in de Nekkerhal.

Bekijk het parcours in detail per dag:

 

Hoogtemeters

Zoals steeds berekenden we vooraf hoeveel hoogtemeters de pelotons tijdens een rit zullen afleggen. We gebruikten daarvoor deze keer een nieuw platform. Daardoor wijken de berekende hoogtemeters wat af van die van de voorbije jaren, en lijkt het misschien alsof de fietsers dit jaar meer hoogtemeters moeten overwinnen dan tijdens vorige edities.

We kunnen je geruststellen: dat is niet het geval. De hoogtemeters per rit zijn heel gelijkaardig aan die van vorige edities. Net zoals de afgelopen jaren is de ene rit wat uitdagender dan de andere, maar bij geen enkele rit worden grote hellingen bewust opgezocht.

Bekijk de hoogteprofielen van alle etappes.

Terug naar overzicht

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.