De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Pechverhelping

Achter elk peloton rijdt een pechverhelpingswagen met vakbekwame mensen. Rijd je lek, dan krijg je - indien mogelijk - meteen een ander wiel. In het zog van een van de wegkapiteins word je dan teruggebracht in het peloton. Ondertussen wordt je band hersteld, en aan de bevoorrading of aan de finish kun je het reservewiel weer inwisselen voor je eigen wiel.

Heb je een ander probleem met je fiets en duurt de interventie langer dan een gewone wielwissel, dan kun je verder rijden met een reservefiets of word je samen met je fiets in de technische assistentiewagen geladen. Zodra je fiets hersteld is, kun je je plaats in het peloton dan weer innemen.

Elke avond dient het uitgeleende reservemateriaal (fietsen en/of wielen) terug ingeleverd te worden. Materiaal aannemen, impliceert dat je deze richtlijn respecteert. 

We voorzien voldoende herstelmaterialen en reserve voor- en achterwielen voor racefietsen.

Voor eventuele lichamelijke letsels rijdt er achter elk peloton ook een ambulance mee. Hopelijk heeft die vier dagen lang geen werk.

Terug naar overzicht

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.