De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

‘Philips Belgium lanceert lekker biertje’

De vijf teams van Philips verkochten in 2012 truffels als actie om hun startgeld in te zamelen. Het werd een groot succes, maar ze wilden meer en gingen voor 2013 op zoek naar een product dat langer bewaard kon worden. En waar komt de Vlaming dan bij uit? Bier natuurlijk!

‘We zijn op zoek gegaan naar een klein, ambachtelijk brouwerijtje, en hebben dat gevonden in brouwerij De Vlier uit Holsbeek’, aldus Kris Vangilbergen. ‘Ons bier moest snel leverbaar zijn. Een nieuw bier brouwen was dus geen optie, en daarom vroegen we om een bestaand bier te mogen verkopen onder ons etiket. We kregen enkele keuzemogelijkheden, en kozen voor een lekker, niet al te speciaal bier dat vlot over de toog gaat: onze Pedal’or, een goudblond, niet gefilterd en ongepasteuriseerd bier van hoge gisting en hergisting in de fles met een alcoholpercentage van 7,5 %.’

‘We zijn heel tevreden met ons biertje, en onze vrienden, kennissen en familie aan wie we het verkopen blijkbaar ook, want in drie weken tijd hebben we al 1000 flessen verkocht’, vertelt Kris enthousiast. ‘En ook op ons etiket zijn we heel trots. Een professionele ontwerper, Michel Wouters van Corporate Cannibal, heeft het voor ons gemaakt. Helemaal gratis!’

‘Ons eerste brouwsel is bijna volledig de deur uit, dus hebben we een nieuw besteld. Dat is er binnenkort, en dan kunnen we weer volop verkopen. Op 24 april herlanceren we het nog eens op de infomeeting van het personeel, waar Leo Van der Elst, peter van de 1000 km, als gastspreker komt. Ik ben echt benieuwd hoeveel flessen we uiteindelijk aan de man zullen kunnen brengen.’

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.