De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Programma middagstad Boom

Evenementendorp op de Deltaweide in De Schorre

Eén groot feest, dat wordt het op donderdag 26 mei op de Deltaweide. Voor de jongste supporters is er een heus kinderdorp, waar ze zelf kunnen trappen op de gekste fietsen, zich kunnen uitleven op een draaimolen en zich kunnen laten omtoveren aan de grimestand. De allerkleinsten kunnen er ook op zoek naar Maya en Willy de Bij, want ook Studio 100 stuurt zijn favorietjes naar het evenementendorp in Boom.

Ook de volwassen supporters kunnen daar sfeer en muziek tanken. Op het podium passeren doorheen de dag een heleboel lokale talenten. Afsluiten doen we met schlagerzanger Steve Tielens, die van het evenementendorp in een vingerknip één grote polonaise maakt.

Maar ook daarvoor is er al bakken sfeer. Daar zorgen fanfare De Sint-Jansvrinde van Boom en de cheerleaders van Dansstudio Flash voor. Zij geven het beste van zichzelf voor iedereen die in de erehaag staat.

Optredens

10.30u: Stereomoon
Met hun debuutalbum Big expectations brengt de Belgische band Stereomoon een gestileerde plaat met rockende folk en breekbare pareltjes. De herkenbare rauwe en diepe stem van zanger Linus Torfs grijpt je bij je nekvel. Geflankeerd door zijn bandleden vormt Stereomoon een groep van vrolijke troubadours met grote liefde voor hun muziek.

13.10u: Spotz-On Showkoor
Dit 25-koppige koor brengt een mengeling van de laatste popnummers en enkele Studio 100-klassiekers. Warm alvast je stem op, zodat je luidkeels kunt meezingen.

15u: Steve Tielens
Dé schlagerkoning van Vlaanderen staat ondertussen bijna 20 jaar op de planken. Met veel passie voor zijn vak brengt Steve een show met het nodige entertainment voor jong en minder jong.

De Warmste Erehaag

De burgemeesters gaan de uitdaging aan om in hun middagstad de Warmste Erehaag te vormen. Welke middagstad ontvangt de pelotons onder de luidste aanmoedigingen, de leukste versieringen en de meeste toeters en bellen? Kortom, wie bezorgt er de fietsers het meest memorabele kippenvelmoment? Iedere toeschouwer ontvangt alvast een fietsbel om de renners met de nodige luister te onthalen. Een jury, bestaande uit een sfeerspecialist en enkele vertegenwoordigers uit het peloton, zal deze ongetwijfeld moeilijke knoop doorhakken. De trofee wordt uitgereikt tijdens onze slotshow op zondag.

11.15u: Vorming erehaag
11.30 - 12u: Animatie in de erehaag
12 - 13.10u: Aankomst pelotons

Bekijk de precieze vertrek- en aankomsttijden van de verschillende pelotons.

Bekijk hier het inplantingsplan van de eventsite in Boom. 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.