De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Programma middagstad Diest

Evenementendorp

Diest verwelkomt de fietsers en supporters van de 1000 km op 1 juni zoals alleen Diest dat kan: met de Guy Swinnen Band, natuurlijk! Iedereen is vanaf 10 uur welkom op het vliegplein van Schaffen. Skydivers, zweefvliegers en andere verrassingen kleuren vanaf dan het luchtruim. Talrijke vrijwilligers bemannen ook zestien springkastelen en de verschillende drank- en eetstandjes. Ouders kunnen genieten op een gezellig terras terwijl de kinderen de reuzentoren, de bungeetrampoline, de gekke fietsen ... uitproberen.
 

De langste erehaag

Sinds 2012 houden de vier middagsteden een competitie om de langste erehaag. De burgemeesters gaan de uitdaging aan om in hun stad een zo lang mogelijke mensenketting te vormen. Een gerechtsdeurwaarder zal de lengte van de erehaag officieel vaststellen. Iedere toeschouwer ontvangt een fietsbel om de renners met de nodige luister te onthalen. Voor onze fietsers, de eigenlijke helden van het hemelvaartweekend, telkens een waar kippenvelmoment.
Trek vanaf 11.30 uur dus zeker mee richting Karrestraat en Nieuwe Dijkstraat. Onder leiding van de acts van Compagnie de Vleesklak en Productions & Zonen en op de tonen van de Koninklijke Fanfare Sint-Hubertus Schaffen geef je de deelnemers van de 1000 km daar een heel warm welkom.

Optredens

10.30 uur: Passion for Strings
11 uur: Harmonie Amandus
12 uur: Partyshakerz 1
13.20 uur: Guy Swinnen Band - deel 1
13.54 uur: Partyshakerz 2
14.45 uur: Guy Swinnen Band - deel 2
15.50 uur: Party with the dj

Overzichtskaart Diest

Bekijk hier de inplanting van de evenementenzone:

diest_inplanting_flyer.pdf

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.