De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Programma middagstad Huizingen

Evenementendorp op het provinciedomein

Op zaterdag 28 mei geeft De KetnetBand de aftrap voor een warme, gezellige en sportieve familiedag. Na het officiële startmoment is het verzamelen geblazen in de Warmste Erehaag. Verschillende acts warmen het publiek daar op.

Die Verdammte Spielerei is ongetwijfeld het zotste wandelorkest van het westelijk halfrond. Ze marcheren fier als een fanfare en zorgen voor muziek in combinatie met volksverlakkerij. Daarnaast flaneren enkele steltenlopers van Cirkus in Beweging doorheen de erehaag. 

 

Eenmaal opgewarmd, verwelkomen we de pelotons in de Warmste Erehaag. Iedere supporter in de erehaag krijgt een gratis fietsbel om de fietsers aan te moedigen. De bellen worden uitgedeeld door het Koninklijk Toneelgezelschap Weredi uit Lot.

 

De muziek in de Warmste Erehaag wordt verzorgd door de madammen en door DJ Nico. Als alle renners vertrokken zijn, sluit de Guy Swinnen Band deze warme dag in schoonheid af.

Optredens 

10.30u: De KetnetBand
13.10u: nog te bevestigen
15u: Guy Swinnen Band

Doorlopend is er kinderanimatie voorzien door de Kleine Chef.

Trofee van de Warmste Erehaag

De burgemeesters gaan de uitdaging aan om in hun middagstad de Warmste Erehaag te vormen. Welke middagstad ontvangt de pelotons onder de luidste aanmoedigingen, de leukste versieringen en de meeste toeters en bellen? Kortom, wie bezorgt er de fietsers het meest memorabele kippenvelmoment? Iedere toeschouwer ontvangt alvast een fietsbel om de renners met de nodige luister te onthalen. Een jury, bestaande uit een sfeerspecialist en enkele vertegenwoordigers uit het peloton, zal deze ongetwijfeld moeilijke knoop doorhakken. De trofee wordt uitgereikt tijdens onze slotshow op zondag.

11.15u: Vorming erehaag
11.30 - 12u: Animatie in de erehaag
12 - 13.10u: Aankomst pelotons

Bekijk de precieze vertrek- en aankomsttijden van de verschillende pelotons.

Bekijk hier het inplantingsplan van de eventsite in Huizingen. 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.