De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Evenementendorp op en rond de Grote Markt

10u - 17u: Geniet doorlopend van animatie. Maak ’s middags bijvoorbeeld kennis met ‘Velodrum’: Eddy en Roger, twee voormalige wielrenners, gaan helemaal op in hun nieuwe passie. Ze hebben hun fietsen omgebouwd tot mobiele drumkits om jou een spetterende drumanimatie te kunnen brengen. Of neem deel aan een van de vele activiteiten. Stap bijvoorbeeld op een van de 'Super Space Bikes': fiets zo hard als je kunt en fiets jezelf letterlijk over de kop! Voor de kleinste bezoekers zijn er springkastelen en een grimestand.

De langste erehaag

Sinds 2012 houden de vier middagsteden een competitie om de langste erehaag. De burgemeesters gaan de uitdaging aan om in hun stad een zo lang mogelijke mensenketting te vormen. Een gerechtsdeurwaarder zal de lengte van de erehaag officieel vaststellen. Iedere toeschouwer ontvangt een fietsbel om de renners met de nodige luister te onthalen. Voor onze fietsers, de eigenlijke helden van het hemelvaartweekend, telkens een waar kippenvelmoment.
Vorm vanaf 11.30u dus zeker mee een erehaag onder begeleiding van de officiële belleman van Oudenaarde. Je kunt dan ook meteen genieten van de randanimatie. Wat denk je bijvoorbeeld van 'Allez Réné', die samen met twee companen een legendarische spurt zal uitvoeren. Om 11.45u brengt beiaardier Lode Schynkel dan weer een ode aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Daarna gaan de Koninklijke Harmonie Ste-Cecilia uit Eine én de Einse Majoretten de pelotons vooraf in de corridor van de langste erehaag. We mogen trouwens ook het internationale peloton verwelkomen, dat na drie dagen trappen vanuit Frankrijk in Oudenaarde bij de nationale pelotons aansluit.

Optedens

10 uur: Koninklijke Harmonie De Eendracht uit Mater zet de toon.
10.30 - 11.25 uur: Gene Thomas speelt de pannen van het dak.
15 uur: Oudenaardse eigenzinnige coverband Rund Funk brengt een instrumentale mix van rock, blues, jazz en funk.
16 uur: De laureaat van de showcase Oudenaardse Band toont zijn kunnen.
17 - 21.30 uur: Live-uitzending van de slotshow in gaststad Mechelen, met onder andere coverband SmashDance en interviews ter plaatse met deelnemers, door presentator Olivier Schalbroeck en sidekick Cathérine Vandoorne (De Madammen). De burgemeester vertegenwoordigt Oudenaarde op het podium in Mechelen, tijdens de uitreiking van de 'trofee van de langste erehaag'.

Parkeren

Er zijn voldoende parkeermogelijkheden in het centrum. De NMBS-parking wordt ook gratis ter beschikking gesteld. Overige parkeermogelijkheden: Parking Prins Leopoldstraat (ter hoogte van het voetbalstadion/sportsite), site Santens, Sint-Jozefplein, Jacob Lacopsstraat. Volg de signalisatie ‘parking bezoekers’.

Overzichtskaart Oudenaarde

Bekijk hier de inplanting van de evenementenzone:

oudenaarde_inplanting_flyer.pdf

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.