De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Programma middagstad Zedelgem

Evenementendorp De Groene Meersen

9 - 11 uur: Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen wielerproeven afleggen in de Jasmijnlaan. Breng je eigen fiets en helm mee en test je fietsvaardigheid o.l.v. begeleiders van de Vlaamse Wielerschool. Inschrijven kan hier.
10.30 - 17 uur: Geniet doorlopend van animatie en neem deel aan verschillende activiteiten, zoals een workshop bellenblazen en fietsen op rollen, op spacebikes of op gekke fietsen.

Je kunt ook terecht op het 'Kom op tegen Kanker-terras' met drankstandjes van de gemeente en verenigingen. Je vindt er ook verschillende eetstandjes.

De langste erehaag

Sinds 2012 houden de vier middagsteden een competitie om de langste erehaag. De burgemeesters gaan de uitdaging aan om in hun stad een zo lang mogelijke mensenketting te vormen. Een gerechtsdeurwaarder zal de lengte van de erehaag officieel vaststellen. Iedere toeschouwer ontvangt een fietsbel om de renners met de nodige luister te onthalen. Voor onze fietsers, de eigenlijke helden van het hemelvaartweekend, telkens een waar kippenvelmoment.
Vorm vanaf 11.30u dus zeker mee een erehaag in de Stadionlaan, onder begeleiding van de officiële belleman van Zedelgem. Je kunt dan ook meteen genieten van al het moois dat steltenlopers, clowns, vendelzwaaiers en vele anderen brengen.

Optredens De Groene Meersen

10 - 11.30 uur: optreden van Older Brothers, (coverband die muziek vanaf de jaren 60 brengt)
15 - 16 uur: optredens van Older Brothers, Fedes en Magic Jimmy
17 uur: slotoptreden van Woman On Top

Wensmuur

Bij de ingang van het zwembad in De Groene Meersen wordt een wensmuur opgesteld. De wensmuur is volledig gemaakt door een medewerker van de gemeente. Bezoekers kunnen een boodschap of een wens op de muur achterlaten voor (ex-)kankerpatiënten. De wensmuur zal de hele zomer opgesteld blijven in De Groene Meersen.

Overzichtskaart Zedelgem

Bekijk hier de inplanting van de evenementenzone:

zedelgem_inplanting_flyer.pdf

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.