De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

SAVA: 'Echt letterlijk en figuurlijk rijd je in groep'

In 2014 reden ze mee als 'De Miekes'; in 2015 fietsen ze, met twee teams, mee als 'SAVA'. Doet die naam een belletje rinkelen? Inderdaad, SAVA is de naam van de bar op de Mechelse Grote Markt. Vanop hun terras kijk je recht uit op het grote podium.

'Mijn dochter en een vriendin, Tine, kwamen in de aanloop van de vijfde editie af met het idee om mee te doen', vertelt An Op de Beeck, samen met haar man Kris medevenoot van SAVA. 'Mieke is de naam van mijn zus die in 2014 overleden is aan kanker én we waren een volledige vrouwenploeg. Vandaar de naam De Miekes.'

'Na onze deelname in 2014 hebben we echt de smaak te pakken', aldus An. 'De 1000 km is echt schitterend georganiseerd. Het is echt af. Bovendien hadden we geluk met het weer. En de 1000 km-sfeer is natuurlijk heel speciaal. Echt letterlijk en figuurlijk rijd je in groep, en je hebt altijd een aangename babbel.'

'Voordien waren we eigenlijk geen van allen fervente fietsers, maar door de 1000 km zijn we allemaal begonnen', gaat An verder. 'En kijk, dit jaar zijn we hier met twee teams. Om die twee aan de start te krijgen, moesten we natuurlijk 10.000 euro inzamelen, maar dat is relatief vlot verlopen. Via giften, enkele sponsors, een paëlla-avond, een verkoop van cava en ook een aantal optredens in onze eigen SAVA. Nu volop genieten van deze editie, en dan op naar volgend jaar, zou ik zeggen.'

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.