De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Supporteren tijdens de 1000 km

Supporters zijn even onmisbaar voor de 1000 km als pakweg de fietswielen. Ook voor hen maken we van het hemelvaartweekend dus een waar belevingsweekend!

Beleving aan De Nekkerhal 

Aankomst in Mechelen

Vertrekken en aankomen doen we dit jaar niet naar goede gewoonte op de Grote Markt, maar wel aan De Nekkerhal. Waarom? 

We laten de Grote Markt uiteraard niet links liggen. De pelotons rijden er bij aankomst in Mechelen elke avond een spreekwoordelijk ererondje, voor ze verder fietsen naar de sfeervolle aankomst in de Nekkerhal. 

Hier zorgen een dj en een coverband elke dag voor een muzikale verwelkoming. Fietsers of supporters met honger of dorst kunnen 's avonds ook in het evenementendorp terecht. Daar kun je frietjes, hamburgers en pizza verkrijgen. 

Vier dagen lang is het dus sfeer troef aan de Nekkerhal. Het is daarom absoluut de moeite om als supporter langs te komen. Niet alleen is het een aangename beloning voor de fietsers op het einde van hun mooie prestatie, er valt ook heel veel te beleven!

De pelotons komen aan tussen 18.35 en 20.30u.

Vraag je plaatje aan

De geweldige sfeer tijdens de 1000 km, daar zorgen de dj's van KPMG graag mee voor! En wel door jouw favoriete plaatjes te draaien. Fietsers, supporters en vrijwilligers kunnen immers hun powerplaatjes op voorhand aanvragen. Hoe? Zo!

Buttonwall 

Voor wie doe jij mee aan de 1000 km? Het antwoord op die vraag kun je tijdens het hemelvaartweekend schrijven op onze buttonwall aan de Nekkerhal. In de middagsteden kun je in onze buttonbus ook gratis een button laten maken. 

Supportersborden en relaxzone

Jouw warmste woorden, grappigste aanmoediging of mooiste bedanking kun je op zondag 29 mei neerpennen op de supportersborden van KBC. Daarmee stuw jij de fietsers waarvoor jij supportert - en alle anderen - zeker nog extra vooruit. Dus inspiratie opdoen, schrijven,  klaar en ... supporteren maar!

Daarvoor of daarna kun je samen met de fietsers op krachten komen in de relaxzones in het evenementendorp. En dat op een veilige manier, want KBC zorgt ook voor de nodige zonnecrème.

 

Spetterend slotfeest

Op zondag 29 mei wuiven we allemaal samen op een spetterend slotfeest aan de Nekkerhal de elfde editie van de 1000 km uit. Breng dus allemaal jullie vrienden, familieleden, collega’s en supporters mee naar de slotdag in Mechelen. 

  • Swingende muziek
  • Aankomst van de tien nationale pelotons en een intranationaal peloton
  • Interviews ter plaatse met deelnemers
  • Uitreiking Trofee van de Warmste erehaag
  • Huldiging teams
  • Met een frisdrank of een fris pintje in de hand maken we er een superavond van.​

Elk team kan zondagavond aan de trofeeënstand trofeeën (5 of 10 jaar deelname) afhalen. Drank en eten kan aangekocht worden met de bankkaart, dus extra cash geld hoef je niet op zak te hebben.

slotfeest  optreden

Bereikbaarheid

Hoe geraak je aan de Nekkerhal en waar parkeer je het beste? Lees het hier

Beleving in de middagsteden

Trofee van de Warmste Erehaag

De burgemeesters gaan de uitdaging aan om in hun middagstad de Warmste Erehaag te vormen. Welke middagstad ontvangt de pelotons onder de luidste aanmoedigingen, de leukste versieringen en de meeste toeters en bellen? Kortom, wie bezorgt er de fietsers het meest memorabele kippenvelmoment? Iedere toeschouwer ontvangt alvast een fietsbel om de renners met de nodige luister te onthalen. Een jury, bestaande uit een sfeerspecialist en enkele vertegenwoordigers uit het peloton, zal deze ongetwijfeld moeilijke knoop doorhakken. Hoe ze die beslissing maken, dat lees je hier. De trofee wordt uitgereikt tijdens onze slotshow op zondag.

Hoe gaat het in z’n werk?

  • vorming erehaag: vanaf 11.15u
  • animatie in de erehaag: van 11.30 tot 12u
  • aankomst pelotons: van 12 tot 13.10u

erehaag  erehaag 2

Evenementendorpen

Mobiliseer iedereen die je kent om de Warmste Erehaag mee te vormen. Niet alleen vormt dit een enorme steun voor de fietsers, maar er zal in de middagsteden ook heel wat te beleven zijn. In elke middagstad wordt er namelijk een heus evenementendorp opgebouwd. Alle zintuigen worden er bespeeld: er zijn optredens, kinderanimatie, shows, eet- en drankstandjes... Allemaal verzorgd door de plaatselijke verenigingen van de middagstad. Ontdek wat er op het programma staat

dorpen  kinderanimatie

Supporters kunnen samen met de fietsers op krachten komen in de relaxzones van KBC. En dat op een veilige manier, want KBC deelt er ook zonnecrème uit.

Buttons

Voor wie ben jij aanwezig op de 1000 km? Het antwoord op die vraag kun je tijdens het hemelvaartweekend tonen aan iedereen met een button. Laat dus zeker gratis je button maken in onze buttonbus! Die vind je in het evenementendorp in de middagsteden.

Bereikbaarheid

Hoe geraak je in de middagsteden en waar parkeer je het beste? Lees het hier

Beelden

Tot slot nog even een dienstmededeling in het kader van de privacy: tijdens het evenement worden foto- en video-opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden

 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.