De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Samen Sterk met Joke

Deze steunmodule is enkel bedoeld voor giften; een gift betekent dat er geen materiële tegenprestatie tegenover staat.
Wie de opbrengst van een actie wil storten, kan dit via overschrijving of e-banking op BE14 7331 9999 9983 met de vermelding ‘ACTIE’ en de code van het team.

Jouw adresgegevens zijn beschikbaar voor Kom op tegen Kanker en voor de titularis van dit team. Deze gegevens kunnen o.a. gebruikt worden om je te bedanken voor je storting en je op de hoogte te houden van onze activiteiten. Ze kunnen worden opgeslagen in onze gebruikersdatabank, maar worden nooit doorgegeven aan derden. Wil je je gegevens inkijken, wijzigen of laten verwijderen, of wil je niet dat je gegevens beschikbaar zijn voor de titularis van dit team? Stuur dan een e-mail naar 1000km@komoptegenkanker.be.

6 teams
39.790 EUR ingezameld
6 teams kunnen starten
0 teams kunnen niet starten

Sinds 2017 neemt het team 'Samen Sterk Met Joke' deel aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Ons team bestaat uit een heel diverse en groeiende groep van deelnemende renners (familie, vrienden en relaties waaronder een reeks trouwe (ex-) collega's van Pepsico Benelux).

  • 2017: drie ploegen bestaande uit 24 renners.
  • 2018: vijf ploegen met 28 renners uit België, Nederland, Engeland en Griekenland. Tijl (vader van Joke) deed voor het eerst mee met als solorijder en ging dus voor de volle 1000 km fietsen in vier dagen.
  • 2019: zes ploegen met opnieuw 28 renners uit België, Nederland en Griekenland. Ook nu weer reed Tijl de 1000 km als solorijder.
  • In 2020 ambiëren wij zeven ploegen: zes nationale ploegen, waaronder Tijl als solorijder. Plus één internationaal team: Mederenner Geert gaat de uitdaging aan om met het internationale peloton vanuit Frankrijk naar Mechelen te rijden.  

Daarvoor dienen we in totaal 39.000 euro op te halen om te kunnen starten: 6.000 euro voor het internationale team en 33.000 euro voor de zes nationale teams. We kunnen dat doel met uw steun zeker bereiken.

Onze vierde deelname op rij doen we om onze fantastische, moedige en strijdvaardige tienerdochter Joke te blijven herdenken. Tevens wensen we alle kankerpatiënten, jong èn oud een betere toekomst en een kwaliteitsvoller leven toe.

De levenskwaliteit van de patiënt en zijn omgeving verbeteren en broodnodig biomedisch en klinisch onderzoek naar zeldzame kankers voerenzijn twee centrale pijlers van Kom op tegen Kanker.

 

Ons gezin verloor Joke op 28 oktober 2014 aan de gevolgen van een onvermijdelijke maar te zware kankerbehandeling. Twee een half jaar eerder, op 29 juli 2012, brachten we Joke, die net 16 jaar geworden was, met vage klachten binnen op de spoedafdeling van UZ Leuven. Vanaf die dag veranderde de hemel in de hel. Het bleek namelijk om een extreem agressieve en zeer uitzonderlijke kiemceltumor van de eierstokken te gaan, die volgens 20 jaar onderzoek ongeveer 20 meisjes van gemiddeld 20 jaar oud aanvallen zonder dat de oorzaak reeds voldoende omschreven kan worden. Die ziekte noemt men een 'stille doder' omdat de diagnose zo moeilijk verloopt (want er is geen screening test). Hierdoor kan de behandeling pas laat en in een te ver gevorderd kankerstadium starten. Daarom is de therapie zwaar, onzeker en zeer bedreigend voor de kwaliteit van de resterende levensjaren van de jonge patiënt. Het is bijzonder oneerlijk en onbegrijpelijk dat onze dochter kankervrij  moest vechten tegen de gevolgen van de behandeling en er uiteindelijk het leven bij liet ...

'Never give up' was het motto van Joke en 'Samen Sterk' komt van de hand van Jokes klasgenoten toen ze haar tijdens de behandeling in UZ Leuven wilden steunen met een spandoek, T-shirts en sweaters.  Met deze waarden rijden wij de 1000 km, en zetten we Jokes legendarische strijd positief verder.

Jouw steun aan ons 1000km-team Samen Sterk zorgt ervoor dat in onze universitaire ziekenhuizen klinisch onderzoek naar zeldzame kankers sneller kan gebeuren en beter wordt omkaderd. Kom op tegen Kanker helpt daarbij echt!

 

Wil je ons team 'Samen Sterk met Joke' steunen? Dan kan dat op de wijze die hieronder is beschreven. Dank bij voorbaat!

 

 

Wil je ons team steunen, dan kan dit door:

  • online een gift te doen via de knop hierboven.
  • een gift te storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 met vermelding van "GIFT" (belangrijk!) en de negencijferige code van dit team: 170178438

Vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar (BELANGRIJK: Een donatie geldt pas als gift als er geen materiële tegenprestatie tegenover staat. Wie de opbrengst van een actie wil storten, kan dit via overschrijving of e-banking op BE14 7331 9999 9983 met de vermelding ‘ACTIE’ en de code van dit team).

Acties van dit team

28sep
28 september 2019 - 31 december 2020
03okt

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.