De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Sterke Jan

Deze steunmodule is enkel bedoeld voor giften; een gift betekent dat er geen materiële tegenprestatie tegenover staat.
Wie de opbrengst van een actie wil storten, kan dit via overschrijving of e-banking op BE14 7331 9999 9983 met de vermelding ‘ACTIE’ en de code van het team.

Jouw adresgegevens zijn beschikbaar voor Kom op tegen Kanker en voor de titularis van dit team. Deze gegevens kunnen o.a. gebruikt worden om je te bedanken voor je storting en je op de hoogte te houden van onze activiteiten. Ze kunnen worden opgeslagen in onze gebruikersdatabank, maar worden nooit doorgegeven aan derden. Wil je je gegevens inkijken, wijzigen of laten verwijderen, of wil je niet dat je gegevens beschikbaar zijn voor de titularis van dit team? Stuur dan een e-mail naar 1000km@komoptegenkanker.be.

10 teams
14.593 EUR ingezameld
2 teams kunnen starten
8 teams kunnen niet starten

OP NAAR € 300.000 IN 2020

Beste vrienden, kennissen en sympathisanten,

Sterke Jan is intussen een fenomeen binnen de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Waar we acht jaar geleden begonnen zijn met één ploegje, als ondersteuning voor onze vriend Jan die getroffen was door darmkanker, zijn we intussen uitgegroeid tot één van de grootste groepen in de pelotons van de 1000 km.

Onze groep bestaat uit veel meer dan onze fietsers. Er zijn onze sympathisanten die veelvuldig en opvallend aanwezig zijn in Mechelen, langs het parcours en in de middagsteden en die steeds voor ambiance zorgen. Onze rode T-shirts en dito petten zijn intussen alom gekend. We zijn intussen een grote vriendenkring, van verschillende generaties, die zich samen inspannen voor de strijd tegen kanker. Wij maken van de 1000 km een vierdaags feest, een feest van hoop en vriendschap, met steeds het doel van Kom op tegen Kanker, geld inzamelen voor de strijd tegen kanker, in het achterhoofd.

In de voorbije jaren zijn we gegroeid van één team, naar drie teams, vier teams (een eerste damesteam), tien teams (tien solorijders), tien teams (met 69 fietsers, tussen 18 en 74 jaar), tot elf teams in 2018 (waaronder drie solorijders en 60 andere fietsers) en in 2019 met maar liefst 80 unieke fietsers in 10 ploegen. Dat betekent dat we in zeven jaar deelname al € 245.000 bij elkaar gebracht hebben.

Gezien het inschrijvingsbedrag per ploeg is gestegen naar € 5500 per ploeg en wij opnieuw met 10 ploegen willen deelnemen, zoeken we dit jaar € 55.000 en hopen we in 2020 in totaal € 300.000 bij elkaar gebracht te hebben.

Om deze gigantische som bij elkaar te krijgen organiseren we een aantal acties:

- De Sterke Jan Classic, een fietstocht van 80 km of gezinsfietstocht van 30 km. Ook wandelingen van 7 en 14 km, gezellig openluchtcafé met drank, eten en animatie; in 2020 vindt de Classic plaats op 26 juli.

- Onze stand op de Ballonekesstoet in Duffel in september.

- Onze cava- en wijnverkoop in de wintermaanden.

- De Sterken Jay, een afterworkparty op onze feestweide.

-  Kerstmarkt Stationsstraat Duffel.

- Jays Zomerbar in mei te Waarloos.

- Driekoningen zingen met onze Sterke Jeannen in en om Duffel.

- … en wie weet, verzinnen we nog wel iets!

Kortom: er is voor ieder wat wils! Jouw steun, op welke manier dan ook, klein of groot, is van harte welkom en wordt zeer gewaardeerd!

Vergeet niet: indien je ons steunt door een storting op de rekening van Kom op tegen Kanker, met vermelding van onze teamcode, wordt er vanaf een gift van 40 euro, door Kom op tegen Kanker een fiscaal attest afgeleverd.

Iedereen die ons steunt, zowel financieel als mentaal, willen wij al bij voorbaat van harte danken.

Alle sterke Jannen en Jeannen

Wil je ons team steunen, dan kan dit door:

  • online een gift te doen via de knop hierboven.
  • een gift te storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 met vermelding van "GIFT" (belangrijk!) en de negencijferige code van dit team: 170086530

Vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar (BELANGRIJK: Een donatie geldt pas als gift als er geen materiële tegenprestatie tegenover staat. Wie de opbrengst van een actie wil storten, kan dit via overschrijving of e-banking op BE14 7331 9999 9983 met de vermelding ‘ACTIE’ en de code van dit team).

Acties van dit team

Dit team heeft momenteel geen acties.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.