De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

VITOCycling 4 Health Research

Deze steunmodule is enkel bedoeld voor giften; een gift betekent dat er geen materiële tegenprestatie tegenover staat.
Wie de opbrengst van een actie wil storten, kan dit via overschrijving of e-banking op BE14 7331 9999 9983 met de vermelding ‘ACTIE’ en de code van het team.

Jouw adresgegevens zijn beschikbaar voor Kom op tegen Kanker en voor de titularis van dit team. Deze gegevens kunnen o.a. gebruikt worden om je te bedanken voor je storting en je op de hoogte te houden van onze activiteiten. Ze kunnen worden opgeslagen in onze gebruikersdatabank, maar worden nooit doorgegeven aan derden. Wil je je gegevens inkijken, wijzigen of laten verwijderen, of wil je niet dat je gegevens beschikbaar zijn voor de titularis van dit team? Stuur dan een e-mail naar 1000km@komoptegenkanker.be.

2 teams
2363 EUR ingezameld
0 teams kunnen starten
2 teams kunnen niet starten

VITO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling.

Gepersonaliseerde (duurzame) gezondheidszorg is één van de VITO-expertise-domeinen.

Bij gezondheidszorg denken de meeste mensen aan curatieve geneeskunde. Maar de levenscyclus van zorg is veel uitgebreider. Met een gezonde levensstijl kunnen we veel gezondheidsproblemen voorkomen. Ook screenings horen daarbij: door een vroege diagnose te stellen of risicofactoren te identificeren, kunnen we eerder ingrijpen. Pas na die preventieve stappen komt de curatieve genezing in beeld. Daarop volgt de revalidatie, die zeker bij patiënten met een chronische aandoening intenstief en langdurig kan zijn. Door actief in te zetten op preventie verbeteren we niet alleen de levensomstandigheden van de patiënt, maar verminderen we ook de druk op ons gezondheidszorgsysteem.

VITO gaat samen met patiënten, de overheid, de medische sector en de farmaceutische sector op zoek naar nieuwe zorgoplossingen die passen binnen een preventieve, participatieve, predictieve en gepersonaliseerde gezondheidszorg. Die is erop gericht om zo veel mogelijk aandoeningen in een vroeg stadium op te sporen. Behandelingen worden aangepast aan het individu, met inspraak van de patiënt. Bij elke persoon en elk gezondheidsprofiel passen een gepersonaliseerde diagnose en behandeling. VITO beschikt hiervoor over een unieke combinatie van expertises.

VITO start in 2020 met 2 enthousiaste fietsteams in “De 1000 km voor Kom op tegen Kanker”(6e deelname). Met onze deelname willen we graag het belang van onderzoek in de duurzame gezondheidszorg mee in de kijker zetten. Vooral via interne acties proberen we het nodige budget te verzamelen en op die manier het belang van een gezonde levensstijl ook te promoten bij alle VITO-medewerkers.

Wil je ons team steunen, dan kan dit door:

  • online een gift te doen via de knop hierboven.
  • een gift te storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 met vermelding van "GIFT" (belangrijk!) en de negencijferige code van dit team: 170126617

Vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar (BELANGRIJK: Een donatie geldt pas als gift als er geen materiële tegenprestatie tegenover staat. Wie de opbrengst van een actie wil storten, kan dit via overschrijving of e-banking op BE14 7331 9999 9983 met de vermelding ‘ACTIE’ en de code van dit team).

Acties van dit team

Dit team heeft momenteel geen acties.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.