De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Trofee van de Warmste Erehaag

De burgemeesters gaan de uitdaging aan om in hun middagstad de Warmste Erehaag te vormen.

Welke middagstad ontvangt de pelotons onder de luidste aanmoedigingen, de leukste versieringen en de meeste toeters en bellen? Kortom, wie bezorgt er de fietsers het meest memorabele kippenvelmoment? Iedere toeschouwer ontvangt alvast een fietsbel om de renners met de nodige luister te onthalen.

Een jury, bestaande uit een sfeerspecialist en verschillende vertegenwoordigers uit de pelotons, zullen beslissen welke middagstad de felbegeerde trofee mee naar huis mag nemen. De juryleden werden door Kom op tegen Kanker aangeduid en zullen iedere dag op het event aanwezig zijn.   

De jury geeft punten op volgende parameters:

  • Sfeer en gezelligheid: welke middastad zorgt voor de beste sfeer en ambiance? Waar bouwen ze echt een feestje?
  • Aankleding van de erehaag: welke middagstad maakt er echt iets moois van en zet in op feestelijke versiering?
  • Warmtegevoel: welke middagstad geeft de renners het warmste gevoel bij aankomst? 
  • Opkomst publiek: welke middagstad onthaalt de renners onder het luidste applaus?  
  • Algemene beoordeling

Voor elke parameter geven ze punten van 1 tot 10 waarbij 10 het beste resultaat is. 

Daarnaast geven ze op de laatste dag nog aan elke middagstad een score van 1 tot 4. Deze zal beslissend zijn in het geval van ex aequo. Indien er dan nog een ex aequo is, zal de voorzitter de doorslaggevende beslissing maken. 

De punten worden dagelijks ingediend voor middernacht, op dag vier wordt de score ingediend voor het eerste peloton aankomt 's avonds in Mechelen. 

Op zondagavond maken we tijdens de slotshow bekend welke middagstad de felbegeerde trofee mag meenemen naar huis. Veel succes aan alle middagsteden! ;-) 

Terug naar overzicht

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.