De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Stel ze ons via mail, telefoon of ons contactformulier.

5500 euro, dat is wel een hoog bedrag

Inderdaad, we hebben er bewust voor gekozen om zowel op fysiek als op financieel vlak de lat hoog te leggen. Het geld dat we inzamelen gaat integraal naar kankeronderzoek en daar is nog heel veel geld nodig. Het feit dat zo veel mensen zo’n grote inspanning willen doen, is ook een flinke steun in de rug voor de vele kankerpatiënten en hun naasten.

Elk team krijgt een persoonlijke websitepagina waar het z’n geldinzamelingsacties kan bekendmaken. Op die pagina staat ook een steunknop. De pagina kun je via sociale media delen met je supporters en sponsors. Wie minstens 40 euro op jaarbasis stort aan Kom op tegen Kanker heeft recht op een fiscaal attest waardoor hij/zij tot 45% terugkrijgt van de fiscus. Opgelet: dit geldt niet voor opbrengsten van acties!

We voorzien ook een toolkit voor geregistreerde teams, met gratis promotiemateriaal dat je kunt bestellen/downloaden.

Elk team kan bovendien rekenen op de persoonlijke ondersteuning van een districtscoördinator (één per provincie).

Bekijk de pagina met heel wat inspiratie en alle informatie over onze ondersteuning.

Waar gaat het geld naartoe?

De ingezamelde 5500 euro per team gaat integraal naar kankeronderzoek. In de loop van de campagne zullen we het specifieke onderzoek waarvoor we lopen bekendmaken.

Wat als ik meer dan 5500 euro inzamel?

Als de fondsenwerving heel vlot verloopt, kun je misschien een tweede team inschrijven? Dat kan zolang de 1000 km niet volzet is.

We garanderen dat per team 5500 euro integraal naar het wetenschappelijk onderzoek gaat. Eventueel bijkomend ingezameld geld wordt ook zo veel mogelijk aan onderzoek besteed, maar er kan ook een deeltje van gebruikt worden om de kosten voor de organisatie van het evenement te dekken. Die kosten zijn onvermijdelijk. Een evenement van dit soort omvang kunnen we niet organiseren zonder noodzakelijke investeringen in veiligheid. We moeten de professionaliteit garanderen. Uiteraard houden we die kosten zo laag mogelijk door een beroep te doen op vele sponsors en nog meer vrijwilligers. Op die manier kan het extra geld ook maximaal naar onderzoek gaan.

Eventuele bedragen boven de 5500 euro kunnen éénmalig overgedragen worden naar een volgende editie. Zo heb je als team meteen een deel van het startbedrag voor je volgende deelname. 

Kan ik geld dat ik inzamel voor de 100km-run overhevelen naar de 1000 km (en vice versa)?

Beide campagnes zijn gescheiden. De geldinzameling loopt dan ook apart, met aparte actiecodes en rekeningen. Neem contact op met je districtscoördinator voor specifieke vragen.

Kan ik geld dat ik inzamel in het kader van Music for Life overhevelen?

Dat is spijtig genoeg niet mogelijk. Wij krijgen het geld van Music for Life in z’n totaliteit doorgestort via de Koning Boudewijnstichting en kunnen het niet toewijzen aan individuele actievoerders.

Waarom moeten de internationale fietsers meer geld inzamelen?

Het startgeld voor het internationale peloton werd opgetrokken tot 6000 euro wegens de logistieke meerkost. Net als bij de nationale pelotons gaat er weliswaar gegarandeerd 5500 euro van naar kankeronderzoek. En wees gerust, het aantal kilometers (1000 :-)) blijft gelijk! Die logistieke kosten zijn onvermijdelijk. Een evenement van dit soort omvang kunnen we niet organiseren zonder noodzakelijke investeringen in veiligheid. We moeten de professionaliteit garanderen. We houden de kosten zo laag mogelijk door een beroep te doen op vele sponsors en nog meer vrijwilligers.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.