De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

 

 

Kunnen we met meer dan één persoon deelnemen?

Het internationale peloton is voorbehouden voor solofietsers, die de vier ritten rijden.
 

Hoe oud moet ik zijn om mee te fietsen met het internationale peloton?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om te kunnen deelnemen.
 

Wat als ik tijdens een etappe moet opgeven, bijvoorbeeld omwille van gezondheidsproblemen? Mag ik de andere ritten dan nog meefietsen?

We voorzien een bezemwagen voor wie onderweg moet opgeven. Ben je bij de start van de volgende etappe weer in vorm, dan mag je opnieuw starten.
 

Wat indien ik onderweg fietspech heb?

Rijd je lek, dan krijg je indien mogelijk meteen een ander wiel. Heb je een ander probleem met je fiets, dan word je samen met je fiets in de technische assistentiewagen geladen. Zodra je fiets hersteld is, kan je je plaats in het peloton weer innemen.
 

Kunnen mijn supporters/familie mee?

Vrienden en familie kunnen uiteraard mee om onderweg te supporteren. Voor hen voorziet Kom op tegen Kanker geen vervoer of overnachtingen, dus die moeten ze zelf vastleggen.
 

Kan ik zelf zorgen voor mijn vervoer naar Frankrijk?

Zeker, zolang je maar op het afgesproken tijdstip aan de start in Lyon staat. Dan hoef je uiteraard niet te betalen voor het transport dat Kom op tegen Kanker voorziet. Dit moet je dus bij je registratie vermelden. Opgelet: als je voor je eigen vervoer zorgt, kan ook je fiets niet mee met het transport van Kom op tegen Kanker.
De hotelovernachtingen voor deelnemers zijn wel verplicht.
 

Kan ik al vroeger dan woensdag 20 mei naar Frankrijk vertrekken?

Zeker, zolang je maar op het afgesproken tijdstip aan de start in Rennes staat. Dan hoef je uiteraard niet te betalen voor het transport dat Kom op tegen Kanker voorziet. Dit moet je dus bij je registratie vermelden. Opgelet: als je voor je eigen vervoer zorgt, kan ook je fiets niet mee met het transport van Kom op tegen Kanker.
 

Kan ik mijn fiets al voor woensdag 20 mei afleveren voor het transport?

Je kunt je fiets tijdens het weekend van 16 en 17 mei al afleveren. Kom op tegen Kanker zorgt dan voor het vervoer naar Rennes Waar je je fiets precies kunt afleveren, wordt binnenkort bekendgemaakt.
 

Kan ik ook een eenpersoonskamer boeken?

Dat kan, voor zover er eenpersoonskamers beschikbaar zijn. Er wordt dan een meerkost aangerekend voor de vier nachten.
 

Kan ik een factuur krijgen voor de hotel- en transportkosten?

Dat kan, als je bij je registratie vermeldt dat je een factuur wilt.
 

Wat als ik mijn deelname moet annuleren? Kan iemand dan mijn plaats innemen?

De inschrijvingen zijn afgesloten en de boekingen bij de hotels en transportbedrijven worden momenteel gedaan. Meer info over de annuleringsvoorwaarden volgt binnenkort.

Kan ik in Oudenaarde aansluiten bij een ander peloton, waarin mijn teamleden fietsen?

Nee, het internationale peloton blijft van bij de start in Rennes tot bij de aankomst in Mechelen op zondagavond een apart peloton.
 

Moet ik zelf nog een verzekering afsluiten?

Je bent van start tot aankomst van de rit verzekerd voor lichamelijke schade. Daarvoor hoef je bij je aanmelding alleen het startblad te ondertekenen. Opgelet: fiets je zonder helm of zonder geldig stuurplaatje, dan ben je niet verzekerd. Schade aan fiets of wagen zijn niet inbegrepen.
 

Wanneer wordt het volledige parcours bekendgemaakt?

Het volledige parcours van het internationale peloton wordt bekendgemaakt op de kick-off van de 1000 km.
 

Wat is de moeilijkheidsgraad van de ritten van het internationaal peloton?

Elke dag wordt ongeveer 250 km gereden. Het internationale peloton fietst tegen een gemiddelde snelheid van 27 km per uur, maar ook hier geldt het principe “samen uit, samen thuis”. Waar mogelijk wordt gekozen voor een vlak parcours, maar er zitten uiteraard ook enkele hoogtemeters in het internationaal parcours.
 

Is het parcours ook in Frankrijk verkeersvrij?

De organisatie overlegt momenteel met de Franse politie, maar kan niet garanderen dat het parcours ook in Frankrijk verkeersvrij zal zijn.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.