De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zin in een lekker ontbijt?

Heb je de mogelijkheid om een heleboel mensen in te zetten, dan is een ontbijtactie waarschijnlijk perfect voor jou. Een vereniging of club kan zo op een al met al eenvoudige wijze in één klap een mooie som geld inzamelen. Dat vindt ook Pieterjan Deraeve van team Adelante. ‘Het is heel laagdrempelig, want de mensen hoeven eigenlijk niets te doen, enkel hun ontbijt bestellen’, vertelt hij. ‘Ze moeten zelfs hun huis niet uit, want de ontbijten worden aan huis geleverd.'

Alle fietsers van team Adelante maken deel uit van het jongerenkoor Terbank uit Leuven. Het hele koor zet zich volop in voor de ontbijtactie, en de voorbije twee jaar brachten ze ruim 600 ontbijten aan de man. ‘We kunnen rekenen op de hulp van 20 à 30 mensen, en de levering is telkens heel vlot verlopen’, aldus Pieterjan, die hoopt dat ze dit jaar op paasmaandag 1 april 1000 ontbijten mogen rondbrengen. Ze leveren in Leuven, Heverlee, Kessel-Lo, Wilsele, Herent en Bertem, en de ontbijtpakketten kunnen ook afgehaald worden in Leuven.

Een pakket bestaat uit een pistolet, sandwich, koffiekoek, beleg, sapje, yoghurt, stuk fruit, ontbijtgranen … en een verrassing voor de kinderen. ‘We hebben het geluk dat we veel en goede sponsors hebben, die ons gratis of met een heel grote korting al deze zaken geven’, aldus Pieterjan. ‘Zo heeft de actie telkens meer dan 4000 euro opgeleverd.’

Zo’n ontbijtactie zorgt naast heel wat centjes ook voor een goede sfeer. Iedereen komt wel met een of ander straf of leuk verhaal terug van zijn of haar bedelingsronde. ‘Elk jaar hebben we bijvoorbeeld wel enkele mensen die totaal vergeten waren dat ze een pakket hadden besteld’, vertelt Pieterjan. ‘De verhalen over badjassen en kleine oogjes zijn dan ook niet van de lucht.’

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.